Z CIVILU ZPĚT NA KURT? Takto fandila Nicole Vaidišová (vpravo) během loňského finále Davis Cupu. Vrátí se opět k zápasům? | foto: Michal Šula, MAFRA

Chystá tenistka Vaidišová comeback? Zatím nabírá kondici s Benešovou

  • 56
Tenisový svět se po Martině Hingisové možná dočká návratu další bývalé hvězdy. Někdejší světová sedmička Nicole Vaidišová totiž opět nabírá fyzickou kondici po boku dlouhodobě zraněné Ivety Benešové. Znamená to, že se chystá k návratu na kurty?

"Tady je to překvapení, o kterém jsem mluvila. Pro Nicole a mě přišel čas dostat se zpátky do formy. Tenis přijde později."

Takový vzkaz vyvěsila ze zranění se zotavující Iveta Benešová na svůj Twitter spolu s fotografií, na níž je spolu s Vaidišovou v posilovně. A později ještě jako odpověď na dotaz upřesnila: "Ano, pro obě z nás přijde tenis později."

CHYSTAJÍ NÁVRAT? Tenistka Iveta Benešová (vlevo) a bývalá hráčka Nicole Vaidišová během společného tréninku.

Vaidišová ukončila kariéru před třemi lety. Ze sedmého místa žebříčku spadla na 176., tenis ji nebavil. V červenci si vzala Radka Štěpánka, kterému loni v O2 areně usilovně fandila při vítězném tažení za Davis Cupem.

Jenže jejich vztah nevydržel. Letos v létě se rozvedli a dlouhou dobu trvající spekulace o návratu 24leté Vaidišové k tenisu od té doby ještě zesílily. Nyní se zdá, že by návrat nemusel být tak daleko.

Svatba Nicole Vaidišové s Radkem Štěpánkem v roce 2010:

Ale pozor - agent české tenistky Olivier van Lindonk dle L'Equipe uvedl: "Tenis zatím není v plánu. Nicole se jen snaží nabrat kondici. Pak se uvidí." Návrat tak nepotvrdil, ale ani nevyloučil.

Podle informací deníku Sport navíc Vaidišová absolvovala operaci zraněného ramene, které by jí případný návrat komplikovalo.

Dočkáme se tedy comebacku? Nebo jde o "planý poplach"? Nejbližší dny a týdny ukážou...


Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga