Tenisté se chystají na USA

M i a m i - O víkendu se sejdou v Los Angeles čeští tenisté, kteří tu příští pátek zahájí čtvrtfinálové utkání Davisova poháru s Američany. Nehrající kapitán Jan Kukal věří, že čtveřice Ctislav Doseděl, Jiří Novák, Martin Damm a David Rikl není bez šancí, zvlášť když Andre Agassi, jednička amerického týmu, nemá podle Kukala momentálně takovou formu jako v lednu, kdy v Melbourne vyhrál Australian Open.

Kapitán si myslí, že jeho život i hru výrazně ovlivňuje přítelkyně Němka Steffi Grafová. "Její disciplína je stejná na dvorci i mimo něj. Má na bohémského Agassiho ohromný vliv, větší než trenér Gilbert," vysledoval Kukal v Americe. Vrásky mu dělá Sampras. "Hraje výborně, agresivně a přesně."

V generálce na daviscupovou čtyřhru prohráli Novák s Riklem ve čtvrtfinále v Miami s nejvýše nasazenou dvojicí Alex O'Brien, Jared Palmer dvakrát 3:6. "Moc se to nevydařilo. Kluci neměli svůj den," hodnotil kapitán a za nejlepšího hráče označil Palmera. "Hrál razantně, udělal nejvíc vítězných bodů."

Palmer s O'Brienem jsou nyní nejlepším párem světa, vedou žebříček a letos vyhráli turnaj v Indian Wells. "Dominují na síti, neustále mění místa přebíháním, čímž soupeřům ztěžují returny. Dokonale hrají nacvičené signály," analyzoval Kukal americkou deblovou dvojici. "Zranitelní jsou ve hře od základní čáry, tam nejsou tak dobří. Chce to hrát dost důrazně," dodal.

Utkání se hraje na předměstí Los Angeles v Inglewoodu, kde příští pátek v hale Great Western Forum. "V neděli kluky čeká kondiční trénink," plánuje Kukal. V pondělí v 9 hodin místního času si hráči poprvé vyzkoušejí povrch Premier Court. Kapitán už řeší první problém, protože pořadatelé vyhradili českému týmu denně jen čtyři tréninkové hodiny. "Ale my potřebujeme o dvě hodiny víc. Musím zabojovat a na americké asociaci tento požadavek prosadit," konstatoval Kukal.


Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga

Biatlon

MS v hokeji 2024

EURO 2024

Olympijské hry

Sportovní výsledky

Témata

Nepřehlédněte