Tenisté odjedou bez trenéra

P ř e r o v - Nehrající kapitán Jan Kukal postaví do dvouher zápasu tenistů o záchranu ve Světové skupině Davisova poháru proti Uzbekistánu (24. - 26. září v Taškentu) zřejmě Jiřího Nováka a Daniela Vacka. Do čtyřhry se nabízí Novák s Davidem Riklem, tým doplní Bohdan Ulihrach a sparringpartner Petr Kralert.

"Čeká nás pomalý kurt pod střechou. V hale není klimatizace a teplota přesahuje čtyřicítku," tlumočil Kukal zprávy od Vacka, hrajícího v Taškentu tento týden turnaj ATP Tour.

Po odstoupení Jiřího Hřebce odcestuje tým v neděli bez trenéra. Doprovod tvoří jen Vackův kondiční kouč Ludvík Wolf, lékař Pavel Kolář a masér Pavel Kováč.

Pro příští rok se spojí funkce trenéra pro Davis Cup a Fed Cup s nově ustaveným postem národního trenéra, který má s hráči cestovat po světě. U mužů vyhrál konkurs Daniel Trávníček, jenž se po sezoně rozejde s Bohdanem Ulihrachem, u žen Josef Čihák.

Nehrajícím kapitánem žen ve Fed Cupu zůstává Jan Šimbera. Kapitán Kukal se momentálně angažuje také v přípravě prosincové exhibice v Brně, kde by se s kariérou měli oficiálně rozloučit Petr Korda v zápase s Rakušanem Thomasem Musterem a Jana Novotná proti rovněž skončivší Němce Steffi Grafové. V případě absence Mustera, který svou účast dosud nepotvrdil, by hrál Jiří Novák. Místo i konkrétní termín exhibice zatím nejsou známy.


Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga