Tenisté čekají na jméno barážového soka

Londýn - V Londýně bude ve středu v poledne vylosována baráž o záchranu v Davisově poháru. Čeští tenisté přitom podle očekávání figurují mezi osmičkou týmů, které budou nasazeny. Jejich soupeř pro podzimní duel tak vzejde z osmičky: Rakousko, Bělorusko, Kanada, Ekvádor, Indie, Maroko, Slovensko a Thajsko. Společně s českým týmem jsou mezi nasazenými Belgie, Brazílie, Německo, Velká Británie, Nizozemsko, Rumunsko a USA.

V domácím prostředí by čeští tenisté hráli rovnou pouze s Ekvádorem, zatímco na půdu soupeřů by jeli do Indie a Rakouska. V případě duelu s Běloruskem, Marokem, Kanadou, Thajskem a Slovenskem by o výhodě výběru místa a povrchu rozhodl los, protože k utkání s těmito celky nikdy dříve nedošlo.

"Nechtěl bych hrát v Bělorusku, Maroku a taky nic moc by to nebylo na Slovensku," řekl kapitán Cyril Suk, který je na turnaji v Estorilu. Za příznivý los by považoval Rakousko či Kanadu. "Thajsko nemá dobrého druhého hráče, ale prostředí by tam bylo nepříjemné. Podmínky nejsou růžové ani v Indii, ale kromě debla zas nehrají tak dobře singly," uvažoval Suk.

Čeští tenisté prohráli v prvním kole Světové skupiny s Ruskem 2:3 na zápasy. Utkání se hrálo začátkem února v Ostravě.

,

Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga