DO DÜSSELDORFU. Tomáš Berdych a radek štěpánek si letos opět zahrají na Světovém poháru družstev.

DO DÜSSELDORFU. Tomáš Berdych a radek štěpánek si letos opět zahrají na Světovém poháru družstev. | foto: Česká sportovní/Pavel Lebeda

Tenisté Berdych se Štěpánkem budou znovu hrát na Světovém poháru

  • 4
Německo a Česká republika. Prvními potvrzenými účastníky letošního Světového poháru družstev v Düsseldorfu jsou vedle domácího celku čeští tenisté. Dvojice Tomáš Berdych, Radek Štěpánek se v Rochus Clubu představí po roční pauze v týdnu před grandslamovým Roland Garros, od 20. do 26. května.

"Berdych a Štěpánek rádi přijali účast v soutěži," řekl ředitel turnaje Dietloff von Arnim agentuře SID a měl radost, že v osobě sedmého hráče světa Berdycha získal pro akci tenistu z elitní desítky žebříčku ATP. "A máme signály, že nebude jediným."

Berdych se Štěpánkem by měli společně hrát na Světovém poháru vůbec poprvé.
Vedle českého týmu jsou zatím jistými účastníky soutěže pro osm týmů jen domácí Němci v čele s Florianem Mayerem (19. místo v žebříčku ATP), kteří budou obhajovat loňský triumf.

Štěpánek, letošní vítěz čtyřhry na Australian Open, se do Düsseldorfu vrátí poprvé po osmi letech. Hrát měl už v letech 2007 nebo 2010, ale svoji účast vždy z různých důvodů odvolal.

Češi hráli na Světovém poháru předloni, kdy Berdych, Jan Hájek a Lukáš Dlouhý skončili ve skupině.

Českoslovenští tenisté se radovali z triumfu v letech 1981 a 1987, v historii samostatné České republiky hráli čtyřikrát finále, naposledy před pěti lety. Štěpánek si zahrál finále Světového poháru v roce 2003. Berdych byl u posledního finále v roce 2007, kdy Češi prohráli s Argentinci.

,

Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga