Tenisový svět rozhýbe French Open

  • 1
Paříž - Pondělí 27. května odstartuje každoroční svátek milovníků tenisu na cihlově červené antuce. Na kurty pařížského Roland Garros zamířili nejlepší tenisté z celého světa, aby zde bojovali o jeden ze čtyř drahokamů grandslamové čtyřkoruny. Hned v první den se představí šest českých hráčů a také někteří velcí favorité jako obhájce Gustavo Kuerten, Australan Hewitt či Venus Williamsová.

Na dvorci číslo šest se od 13:00 představí Bohdan Ulihrach, jenž změří síly s osmnáctým nasazeným Španělem Alexem Corretjou. Jako třetí v pořadí na stejném kurtu budou hrát Michal Tabara a Němec Tommy Haas, turnajová trojka. Jan Vacek bude jako druhý v pořadí hrát na dvorci číslo osm proti Argentinci Marianu Zabaletovi.

První půjdou na kurt sedm Adriana Gerši a Jelena Dementěvová z Ruska, nasazená třináctka. Na "desítce" bude jako čtvrtá v pořadí hrát úspěšná kvalifikantka Iveta Benešová s Američankou Jennifer Hopkinsovou. Největší česká naděje mezi ženami Daniela Bedáňová, turnajová pětadvacítka, změří síly s Chorvatkou Jelenou Kostaničovou jako poslední na dvorci číslo šestnáct.

ČTĚTE: Vizitky českých hráčů a jejich soupeřů:

muži

ženy

Čtyři čeští mušketýři jdou do akce České hráčky: Postup není nemožný

Hlavní stránka

Pavouky dvouhry

muži do 4. kola

muži od 4. kola

ženy do 4. kola

ženy od 4. kola

Články

Propozice

Historie


Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga