Tereza Martincová v utkání Elite Trophy

Tereza Martincová v utkání Elite Trophy | foto: ČTK

Martincovou dělí jedna výhra od premiérové účasti na Roland Garros

  • 0
Tereze Martincové schází jediné vítězství k první účasti v hlavní soutěži Roland Garros. V druhém kole kvalifikace pařížského grandslamu přehrála čtvrtá nasazená česká tenistka Lesley Pattinamaovou Kerkhoveovou z Nizozemska hladce 6:2, 6:2.

Její příští soupeřkou bude někdejší světová pětka Sara Erraniová z Itálie, která je v současnosti v žebříčku na 150. místě, o téměř 30 příček níž než Martincová. 

Právě v Paříži dosáhla třiatřicetiletá Italka svého největšího úspěchu ve dvouhře, když v roce 2012 postoupila do finále Roland Garros.

Martincová se utká s Erraniovou potřetí a znovu v kvalifikaci. Předloni ji v Miami porazila ve třech setech, loni v Bukurešti zápas ve třetí sadě skrečovala.

Kvalifikace na grandslam Roland Garros

Ženy - 2. kolo:
Martincová (4-ČR) - Pattinamaová Kerkhoveová (Niz.) 6:2, 6:2

Siniaková kvůli dešti nedohrála čtvrtfinále ve Štrasburku

Kateřina Siniaková nemohla kvůli dešti dokončit slibně rozehrané čtvrtfinále turnaje ve Štrasburku s Arynou Sabalenkovou z Běloruska. Siniaková získala proti favorizované soupeřce úvodní set za necelou půlhodinu 6:2. Ve druhém tenistky zamířily kvůli počasí do šaten za stavu 1:2 a na kurt se už nevrátily. Na podání začne v pátek česká hráčka.

V případě postupu do semifinále se Siniaková utká s Elinou Svitolinovou. Druhá nasazená ukrajinská hráčka zvítězila nad Švýcarkou Jil Teichmannovou 6:4, 6:3. V semifinále turnaje WTA byla Siniaková naposledy loni v srpnu v newyorském Bronxu.

První semifinálovou dvojici ve Štrasburku vytvořily pátá nasazená Jelena Rybakinová z Kazachstánu a Japonka Nao Hibinová.

Turnaj žen ve Štrasburku

antuka, 225 500 eur

Dvouhra - čtvrtfinále:
Svitolinová (2-Ukr.) - Teichmannová (Švýc.) 6:4, 6:3
Rybakinová (5-Kaz.) - Čang Šuaj (Čína) 6:3, 6:2
Hibinová (Jap.) - Ostapenková (Lot.) 7:6 (7:2), 7:6 (7:4)

Veselý v Hamburku prohrál s Humbertem

Český tenista Jiří Veselý vypadl na turnaji v Hamburku ve druhém kole. V generálce na Roland Garros podlehl Ugovi Humbertovi z Francie 4:6, 3:6 a po dvou výhrách v kvalifikaci a následné v hlavní soutěži už na německé antuce další postup nepřidal.

Veselý v Hamburku prošel do druhého kola na okruhu ATP poprvé od února, kdy ovládl turnaj v Puné. Proti Humbertovi, jenž v úvodním duelu vyřadil nejvýše nasazeného Daniila Medveděva, sice začal úspěšným brejkem, nedokázal ho ale potvrdit a soupeř mu v prvním setu další šanci nenabídl.

Francouz pak lépe vstoupil i do druhého setu a ujal se vedení 3:0. Veselý měl příležitost k vyrovnání v osmé hře, tu ale nevyužil a Humbert vzápětí zápas dopodával.

Turnaj mužů v Hamburku

(antuka, dotace 1,203.960 eur)

Dvouhra - 2. kolo:

Humbert (Fr.) - Veselý (ČR) 6:4, 6:3.
Tsitsipas (2-Řec.) - Cuevas (Urug.) 7:5, 6:4
Lajovič (Srb.) - Chačanov (8-Rus.) 6:1, 6:2
Ruud (Nor.) - Fognini (6-It.) 6:3, 6:3.

,

Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga