SERVIS. Tomáš Berdych podává v utkání proti Francouzi Llodrovi.

SERVIS. Tomáš Berdych podává v utkání proti Francouzi Llodrovi. | foto: Reuters

Bylo důležité připravit hlavně hlavu, řekl Berdych po hladké výhře

  • 52
Paříž (Od zpravodaje MF DNES) - Ještě ani set neztratil na pařížské antuce český tenista Tomáš Berdych. Ve druhém kole Roland Garros snadno porazil domácího Michaela Llodru, se kterým dva poslední zápasy prohrál a jehož styl mu příliš nesedí. "Teď jsem to ale zvládnul přesně tak, jak jsem chtěl. Od začátku do konce, herně, ale hlavně v hlavě. To se mi povedlo bez jediné chyby," řekl po utkání.

Jde se na soupeře, se kterým už jste tolikrát hrál, ještě nějak připravit?
Pokud počítáte i mentální přípravu, tak určitě ano. Ta byla pro dnešek nejdůležitější. V tréninku jsem si sice zkusil pár drobností na jeho styl, ale důležitější bylo připravit hlavu. Diváci byli hluční, ale já je pouštěl jedním uchem tam, druhým ven. Absolutně mě to dneska nezajímalo.

Berdych soupeře lehce vyřídil

více o utkání čtěte:

Dál vás stejně jako na Australian Open čeká Jihoafričan Anderson. To není zas tak špatný soupeř na třetí kolo, ne?
Je nepříjemný, ale mělo by to jít. Hráli jsme spolu v Madridu a až do semifinále to byl můj nejtěžší zápas. Jeho styl je podobný jako ten Llodrův, jen s tím rozdílem, že to ještě víc umí zezadu. Uvidíme, jak mu budu na těchhle rychlých kurtech schopen vracet servis.

Koncem týdne se má ochlazovat. To je při tenisu na antuce hodně znát, že?
Na antuce je změna počasí cítit nejvíc. Když je chladno, jsou kurty rozmáčené a míče navlhnou. Ale dva roky zpátky mi tady pršelo štěstí, takže ať klidně začne pršet zas. Mně nevadí, když jsou kurty pomalé a míče tak neletí. Mám dost síly a švihu, abych to zvládnul.

Ještě k tomu roku 2010, kdy jste tady hrál semifinále. Taky jste sem tehdy přijel ze Světového poháru družstev a taky s dobrou formou. Vidíte nějakou podobnost?
Ale jo, tomu srovnání se nebráním. Už když jsme pro letošní rok vymýšleli program, hrálo to roli. Loni jsem hrál před Paříží turnaj v Nice a nebylo to ideální. Tak jsme se vrátili k předloňskému modelu. Ale ještě chybí spousta zápasů. Bude super, když se tu sejdeme i po víkendu a pak dál.


Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga