Roger Federer hladce prošel do finále turnaje v Indian Wells.

Roger Federer hladce prošel do finále turnaje v Indian Wells. | foto: AP

Federer hladce postoupil do finále v Indian Wells, tam vyzve Djokoviče

  • 3
Švýcarský tenista Roger Federer bude v neděli bojovat o svůj pátý titul na turnaji v americkém Indian Wells. Sedmnáctinásobný grandslamový vítěz totiž porazil v sobotním semifinále hladce 6:3, 6:1 Ukrajince Alexandra Dolgopolova, Jeho soupeřem bude Srb Novak Djokovič, který si poradil s domácí nadějí Johnem Isnerem.

Dvaatřicetiletý Federer zvládl utkání za 61 minut a ani v pátém duelu na turnaji neztratil set. Proti Dolgopolovi, jenž vyřadil tři nasazené hráče včetně světové jedničky Rafaela Nadala a hrál poprvé v semifinále turnaje Masters, nečelil ani jednomu brejkbolu.

Federer postoupil letos potřetí do finále a vyrovnal tak už nyní svou bilanci z minulé nepříliš úspěšné sezony. Slavný Švýcar, jenž před dvěma týdny porazil v souboji o titul v Dubaji Tomáše Berdycha, by se měl v novém vydání žebříčku posunout z osmého na čtvrté místo.

Djokovič, druhý nasazený turnaje, prošel do prvního letošního finále přes domácího Johna Isnera, kterého porazil 7:5, 6:7 (2:7), 6:1.

Srb měl s Isnerem hodně práce. Než zápas dospěl do třetí sady, dvakrát podával na vítězství, ale Isnerovi se pokaždé podařil rebreak a zkrácenou hru pak ovládl tradičně tvrdě podávající Američan. Rozhodující sadu ale kontroloval lépe fyzicky připravený Djokovič a po bezmála dvouapůlhodinovém zápase postoupil.

Djokovič s Federerem sehráli už 32 vzájemných soubojů, o dvě výhry více má na kontě dvaatřicetiletý Federer. Uspěl proti o šest let mladšímu Srbovi i v poslední bitvě v únoru v semifinále v Dubaji.

Turnaj mužů a žen v Indian Wells

USA, tvrdý povrch

Muži (dotace 6 169 040 dolarů)
Dvouhra - semifinále:
Federer (7-Švýc.) - Dolgopolov (28-Ukr.) 6:3, 6:1
Djokovič (2-Srb.) - Isner (12-USA) 7:5, 6:7 (2:7), 6:1.

Čtyřhra - finále:
B. Bryan, M. Bryan (1-USA) - Peya, Soares (2-Rak./Braz.) 6:4, 6:3.

Ženy (dotace 5 946 740 dolarů)
Čtyřhra - finále:
Hsieh Su-Wei, Pcheng Šuaj (1-Tchaj-wan/Čína) - Blacková, Mirzaová (5-Zimb./Indie) 7:6 (7:5), 6:2

,

Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga