Maria Šarapovová

Maria Šarapovová | foto: Reuters

Šarapovová svolala tiskovku a chystá „velké oznámení“. Ukončí kariéru?

  • 33
Světový tenis může přijít už brzy o jednu z největších hvězd. Pětinásobná grandslamová vítězka Maria Šarapovová svolala na pondělí nečekanou tiskovou konferenci, na níž údajně chystá „velké oznámení“. Vzhledem ke zraněním, která ji v posledních letech provázejí, sílí spekulace o jejím úmyslu ukončit kariéru.

Ruská tenistka letos odehrála jediný turnaj, na Australian Open došla do čtvrtfinále. Kvůli zraněnému levému předloktí se nedávno odhlásila i z nadcházejícího velkého klání v Indian Wells - a nyní svolala nečekanou tiskovou konferenci.

Ta proběhne v pondělí ve 21 hodin SEČ.

Oznámí na ní Šarapovová konec kariéry? Leccos tomu napovídá, nejvíc pak množství zranění, která Rusku v posledních letech trápila. Za posledních osm měsíců kvůli nim odehrála naplno jen tři turnaje, stále se přitom drží na sedmém místě žebříčku.

Poslední oficiální citací, kterou bývalá světová jednička zveřejnila, bylo: „Jsem extrémně zklamaná, že nemůžu hrát na letošním BNP Paribas Open (turnaj v Indian Wells). Soustředila jsem se na vyléčení mého levého předloktí a nachystat své tělo, aby bylo stoprocentně připravené hrát na této akci, která patří k mým oblíbeným a je blízko mého domovu v Los Angeles.“

Vyloučit nelze ani možnost, že by 28letá Šarapovová chystala nějaké oznámení v souvislosti s jejím podnikáním, neboť už před časem rozjela byznys s cukrovinkami Sugarpova.

Jako pravděpodobnější se však jeví novinky související s tenisem.

Přeruší kariéru? Rovnou ji ukončí? Nebo půjde o něco úplně jiného? V pondělí večer se uvidí.


Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga