JAK NA INDY? O tom budou brzy moci dumat čeští tenisté. Stabilní jednička Tomáš Berdych a po zranění se zlepšující Radek Štěpánek by měli být jako tradičně oporami.

JAK NA INDY? O tom budou brzy moci dumat čeští tenisté. Stabilní jednička Tomáš Berdych a po zranění se zlepšující Radek Štěpánek by měli být jako tradičně oporami. | foto: Alexandr Satinský, MAFRA

Nechtěli rychlý kurt, který by Čechům seděl. A tak Indové zvolili Dillí

  • 10
Indičtí tenisté už vybrali místo, kde svedou 18. až 20. září s Čechy bitvu o udržení ve Světové skupině Davis Cupu. Na přání samotných hráčů se bude hrát v Dillí, v R. K. Khanna Tennis Complexu. Utkání by se měl zúčastnit i slavný indický deblista Leander Paes, který spolu s Radkem Štěpánkem získal dva grandslamy. Nyní můžou bývalí parťáci a kamarádi nastoupit proti sobě.

Do finálního výběru se dostala dvě města: Puné a Dillí. „Puné jsme ale nechtěli. Leží ve vyšší nadmořské výšce, míče létají rychleji, což by Čechům vyhovovalo. Mají dobré servisy a bylo by těžké jim je vzít v těchto podmínkách,“ řekl Zeeshan Ali, kouč indického týmu.

„Vždycky jsme preferovali Dillí. Je to místo, kde Somdev (Devvarman, indická singlová jednička - pozn. red.) odehrál dobré zápasy. Vyhrál zlato na Hrách Commonwealthu, triumfoval na challengerech,“ připomněl Ali dvě výhry na menších turnajích. „A dařilo se tam i Yukimu (Bhambrimu, indická dvojka), je tam doma.“

Pravda, Devvarman je sice až 147. hráčem světa, na pomalém kurtu v Dillí však dosud neprohrál. A pětitisícový „kotel“ jeho i další krajany jistě požene za triumfem proti jasným favoritům.

Podle listu Deecan Herald by se měl utkání zúčastnit i věhlasný deblista Paes, který by s Rohanem Bopannou (10. v žebříčku čtyřher) vytvořil obávaný pár do čtyřhry.

„Ale pokud dorazí Berdych, bude to i tak velmi těžký zápas,“ řekl bývalý indický daviscupový kapitán Akhtar Ali listu Hindustan Times. Šestý hráč světa Tomáš Berdych už přitom účast přislíbil.

Indové se však rozhodně nevzdají předem. „Žebříček v Davis Cupu nic neznamená. Pokusíme se o překvapení,“ vyhlásil Bhambri, 151. hráč světa.

Nejen on doufá, že mu k tomu bouřlivé domácí prostředí dopomůže.


Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga