Štěpánek vynechá Davisův pohár

Praha - Bez Radka Štěpánka se musí obejí český tým v utkání o udržení ve Světové skupině Davisova poháru. Jedenačtyřicátý hráč tenisového žebříčku už dva týdny nehraje a lékaři mu doporučují delší klid bez námahy. "Je mi líto, že o něj přijdu, ale lékaři mi doporučují delší klid," řekl Štěpánek deníku Sport. Do Thajska kapitán Cyril Suk nominoval Jiřího Nováka, Bohdana Ulihracha, Tomáše Berdycha a Davida Rikla.

Se Štěpánkem počítal Suk původně do dvouhry i čtyřhry. A právě nad složením deblového páru nyní visí otazník.

"Nějak se to vykrystalizuje na místě. Konečné složení vyplyne po pátečních dvouhrách," odložil Suk rozhodnutí až podle vývoje zápasu.

V úvahu přichází dvojice Rikl a Berdych a možná vedle svého bývalého partnera nastoupí Novák. Ten ovšem nechce daviscupové čtyřhry hrát. "Ale uvažovali jsme i o tom," přitakal Suk.

Thajskou jedničkou je Paradorn Srichaphan. Na amerických betonech hrál finále v Indianapolis, vyhrál turnaj na Long Islandu a na US Open skončil v osmifinále. "Sleduji ho celý rok a jeho forma pořád stoupala. Je to velice nepříjemný hráč," řekl Suk.

Za Srichaphanem však zeje v Thajsku výkonnostní díra. Danai Udomchoke, Attapol Rithiwattanapong a Narathorn Srichaphan nehrají běžně turnaje ATP Tour, ale převážně challengery.

Utkání se uskuteční v hale Nimibutr od 19. do 21. září.

,

Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga