Štěpánek je v Londýně hladový po výhře

  • 2
Londýn - "Jsem odpočatý a hladový po hře," řekl český tenista Radek Štěpánek po své letošní premiéře ve Wimbledonu. Vítěz turnaje z Rotterdamu dnes porazil svého kanadského soupeře Franka Dancevice 7:6, 6:3 a 6:4, zápas pro něj úplně lehký nebyl. Jeho soupeř by rozehraný z kvalifikace a Štěpánek přijel bezprostředně poté, co odrazil antibiotiky útok viru, který ho potrápil v Paříži a v Queensu.

"Jel jsem domů si odpočinout, dát se do kupy. Čtyři dny jsem měl antibiotika," popsal čtrnáctý nasazený průběh nemoci, kvůli níž strávil celý den v nemocnici na testech, ale kterou už zažehnal.

Kanadský soupeř českou jedničku v prvním setu trápil. "Vlastně neudělal chybu, nenechal mne sáhnout na míč," popsal Štěpánek situaci na kurtu.

Zvrat nastal v tie-breaku, v kterém Štěpánek sice prohrával 2:4, ale pak vyhrál všechny rozhodující míče a celý set. "Hodně mi to psychickypomohlo," řekl karvinský rodák, i když je přesvědčen, že by si zlom býval vynutil i v dalších fázích hry.

Ve druhém kole bude sedmadvacetiletý Štěpánek hrát s Belgičanem Xavierem Malissem a půjde nejen o postup do dalšího kola, ale i o letošní vzájemnou bilanci. Hráli proti sobě totiž zatím dvakrát, Štěpánek poprvé hladce prohrál dvakrát 1:6, ale odveta následovala velice rychle a tu zase vyhrál český tenista 6:3 a 6:1.

"Já věřím každý rok, že se mi tady podaří prorazit, a udělám pro to všechno," slíbil věčný optimista Štěpánek, který vždy označoval wimbledonskou trávu za svůj oblíbený povrch a zdejší grandslam za turnaj, kde chce mnoho dokázat. Dále než do třetího kola v letech 2002 a 2003 se zatím ale nedostal.

,

Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga