Serena Williamsová

Serena Williamsová | foto: AP

Sociální sítě, věc veřejná. Jak Sereně W. uklouzlo, že je těhotná

  • 31
Těhotenství Sereny Williamsové mělo ještě nějakou dobu zůstat tajemstvím. Americká tenistka přiznala, že fotografii s popiskem "20 týdnů" zveřejnila omylem, a přestože ji ze sociálních sítí takřka okamžitě smazala, spekulace už nezastavila. Po několika hodinách proto raději oficiálně potvrdila, že opravdu čeká dítě a končí sezonu.

Světová jednička na konferenci TED (Technology, Entertainment, Design) ve Vancouveru řekla, že snímek ve žlutých plavkách, na němž je zřetelně vidět rýsující se bříško, měla jen do soukromého archivu. Místo toho ho ale omylem dala na Snapchat.

„Mám takovou složku, kde aktualizuju svůj status a dávám fotky každý týden, abych viděla, jak daleko už jsem,“ řekla pětatřicetiletá hvězda, jež se v prosinci zasnoubila s internetovým magnátem Alexisem Ohanianem. „Ukládala jsem si je. Vážně mi to šlo, ale pak mi to jednou uklouzlo,“ dodala s úsměvem.

Že čeká dítě, zjistila dva dny před začátkem Australian Open, které nakonec vyhrála a získala rekordní 23. grandslamový titul. „Nebylo to snadné. Slýcháte všechny ty řeči, jak někdo těhotenství prozvrací, je hodně vyčerpaný a vystresovaný. Musela jsem to všechno hodit za hlavu,“ řekla. „Těhotná nebo ne, nikdo o tom nevěděl a čekalo se, že získám titul,“ konstatovala.

Odhodlání vrátit se po mateřské pauze na kurty Williamsovou stále neopustilo. „Rozhodně plánuju návrat. Ještě jsem neskončila,“ řekla s tím, že velkou inspirací je pro ni její o rok starší sestra Venus. „Dokud ona hraje, vím, že můžu taky,“ prohlásila. „Mateřství bude jen novou součástí mého života. Moje děťátko bude v hledišti a doufám, že mi bude fandit,“ dodala.

,

Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga