Serena Williamsová

Serena Williamsová | foto: AP

Serenu láká fedcupová soutěž i v příštím roce. Změří síly s Češkami?

  • 6
Obhajoba fedcupového triumfu může přinést českým tenistkám do cesty velkou výzvu. Americký tým chce totiž i v příští sezoně posílit Serena Williamsová - a české tenistky můžou na tým USA narazit v semifinále týmové soutěže. Pravda, ta situace vyžaduje jedno "pokud".

Nejdříve je zapotřebí zvládnout únorové první kolo (9. - 10. 2. 2013)...

České tenistky, dvojnásobné šampionky ženské týmové soutěže, přivítají v prvním kole Fed Cupu 2013 v Ostravě tým Austrálie v čele s šampionkou US Open 2011 Samanthou Stosurovou.

Americké kvarteto odehraje první duel na antuce v italském Rimini. V tamní hale by neměla chybět ani držitelka patnácti grandslamových triumfů ve dvouhře Serena Williamsová.

"Mluvila jsem s ní několikrát. Chce hrát. Co má apartmán v Paříži, tráví hodně času v Evropě a Rimini při výběru hostitelského města fandila, protože ráda hraje v Itálii," citoval kapitánku amerického týmu Mary Joe Fernandezovou server tennis.com.

V letošní sezoně nastoupila Serena Williamsová ke dvěma kláním v týmové soutěži (proti Bělorusku a Ukrajině) - start ve fedcupovém týmu je totiž jednou z podmínek účasti na olympijských hrách. Třicetiletá Američanka ji splnila a pod pěti kruhy v Londýně triumfovala ve dvouhře i čtyřhře.

Vítězka letošního Wimbledonu, US Open a Turnaje mistryň, kterou WTA nedávno vyhlásila hráčkou sezony, však chce ve Fed Cupu hrát i v příští sezoně. V poolympijském roce tak přitom nikdy předtím neučinila...

"Rozumím, že její čas je drahý a nemůže všechny týdny věnovat Fed Cupu, ale myslím, že tentokrát jí to zapadá do programu, a pokud bude zdravá, uvidíme ji," věří Fernandezová.

Optimistická je také v případě starší z amerického sesterského dua - pokud bude Venus Williamsová zdravá, místo v americkém fedcupovém týmu má jisté.

Opravdu ostrý test může tudíž čekat v únorovém klání na Italky. A pak - možná - i na Češky v semifinále. Pokud...


Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga