PODÁNÍ. Lucie Šafářová na podání v utkání druhého kola US Open

PODÁNÍ. Lucie Šafářová na podání v utkání druhého kola US Open | foto: AP

Potřebovala jsem i grandslamové pozitivum, přiznala Šafářová

  • 11
Po letech snahy se letos konečně probojovala mezi dvacet nejlepších tenistek světa. Paradoxně v sezoně, kdy na předešlých třech grandslamových turnajích vyhrála pouze jeden zápas. Ale na US Open už je česká tenistka Lucie Šafářová ve třetím kole. "Tohle byla poslední šance," uvědomovala si.

Letos si zahrála ve finále v Charlestonu, v Montrealu nechyběla mezi čtyřmi nejlepšími. Ale na turnajích velké čtyřky se v aktuální sezoně pětadvacetiletá tenistka trápila, pouze na Roland Garros se probojovala do druhého kola. "Moc úspěšná jsem na grandslamech nebyla," věděla.

Do New Yorku navíc přijela s myšlenkou, že obhajuje loňskou účast ve třetím kole. A po vítězství nad Aleksandrou Wozniakovou 6:3, 4:6, 6:2 ve druhém kole už má splněno."Jsem za to vítězství strašně ráda, byl to těžký zápas," přiznala v rozhovoru pro Radiožurnál. 

Zatejpované koleno, se kterým nastoupila na kurt proti Kanaďance, jí nelimitovalo. "Bolelo mě po olympiádě," vysvětlila. Jelikož pohyb po tvrdých amerických betonech dává nohám zabrat, opět se trochu ozvalo. Tejp je však pouze prevencí. "Pomůže to tomu," dodala Šafářová.

Ve vyrovnaném zápase proti Wozniakové ji v závěru podrželo podání. "Ve druhém setu mě sice servis zlobil, ale ve třetím jsem pak podávala dobře," pochválila se.

Zlomový moment nechtěně připravila její kanadská soupeřka - v šesté hře udělala tři dvojchyby a prohrála si podání. "Ono to sice podle výsledku vypadá, že se to otočilo na jednu stranu, ale byl to těžký zápas. A dobrý tenis," řekla česká tenistka.

Potřetí v kariéře si v areálu ve Flushing Meadows zahraje ve třetím kole, soupeřkou v souboji o postup do osmifinále jí bude Naďa Petrovová. Ruskou tenistku dosud Šafářová porazila pouze jednou z pěti utkání.


Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga