Lucie Šafářová se potřetí v kariéře dostala na Wimbledonu do 3. kola.

Lucie Šafářová se potřetí v kariéře dostala na Wimbledonu do 3. kola. | foto: Reuters

Suverénní jízda za zvuků saxofonu. Šafářová teď může pomstít krajanku

  • 35
Londýn (Od našeho zpravodaje) - V 1. kole se hodně natrápila, s Američankou Alison Riskeovou byla tři míčky od vyřazení. Ve druhém zápase ve Wimbledonu už ale tenistka Lucie Šafářová předvedla to, co se od ní čekalo - výkon favoritky. Zápas s Hsieh Su-Wej z Tchaj-wanu ovládla jistě 6:2, 6:3. Příště ji čeká Američanka Sloane Stephensová.

Wimbledon ve středu zažil nejteplejší den ve své 138leté historii. Odpoledne stoupaly teploty přes 35 stupňů ve stínu, nejvýše se naměřilo 35,7, čímž padl rekord 34,6 starý 39 let.

Lucie Šafářová nastoupila stejně jako Karolína Plíšková na kurt číslo 17. Na rozdíl od své krajanky však měla štěstí, že se její zápas hrál až v příjemném podvečeru.

Konec Plíškové

a další středeční události z All England Clubu

Od nedaleké restaurace zněl saxofon. V hledišti se usadil kouč Rob Steckley či bývalý fotbalista Marek Jankulovski, okolo sedělo či postávalo spoustu dalších českých fanoušků. A Šafářová od začátku táhla za vítězstvím. Byla agresivnější, přesnější, nebezpečnější.

Brzy vzala soupeřce servis, první set vyhrála za půl hodiny 6:2. I ve druhém získala rychlý brejk a spolehlivě si držela svůj servis.

Za stavu 5:3 ještě nevyužila první mečbol, chvilku poté už ale mohl soustředěný výraz v její tváři vystřídat úsměv. Bekhendová chyba soupeřky dokonala její postup. A potřetí v kariéře prošla ve Wimbledonu do 3. kola. 

Velmi výmluvný o její převaze je celkový počet získaných míčů: 70-48. Další statistiky? Na „winnery“ vyhrála 24-13. Dala 4 esa a dvě dvojchyby.

Nyní vyzve Sloane Stephensovou (37. hráčkou na WTA), přemožitelku Barbory Strýcové, kterou v jediném vzájemném zápase loni v Dubaji porazila.

Ten letošní napoví, kam až letos může Šafářová dojít.


Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga