Rozčileného Nováka diváci nepochopili

  • 3
Pau - Nevídaně rozčileného mohli na pár vteřin zahlédnout fanoušci Jiřího Nováka v průběhu druhé dvouhry čtvrtfinále Světové skupiny Davisova poháru ve francouzském Pau. Českého tenistu naštval čárový rozhodčí, jenž nezahlásil jasný aut, a hlavní rozhodčí na umpiru tuto chybu neopravil. Sedmadvacetiletý Novák v návalu vzteku naznačil, že odpálí míč do vzduchu. Diváci pískali, ale tenista jim ukazoval zvednutý palec, čímž jim naznačoval, že obecenstvo je férové. Jenomže fanoušci ani následné tlesknutí nad hlavou nepochopili a do konce zápasu na jeho adresu bučeli nebo tleskali mezi servisy.

Ve třetím setu při Novákově podání skončil míč v autu. "Snad třicet centimetrů, a on to schválně nepískl, šel proti mně. Byla to velká chyba a hlavní to měl opravit," zlobil se Novák. "Byl to důležitý míč a já poté ztratil game," dodal český tenista.

Emoce Novák často na veřejnosti neukazuje. Tentokrát se ovšem neudržel. "Rozhodilo mě to," přiznal později. Rychle se snažil zlobu z hlavy vypudit. "S tím se nedá hrát, proto se tím člověk nemůže zaobírat. Naopak jsem se zdravě naštval," řekl Novák.

Diváci pískali a Novák se je snažil uklidnit. "Celý zápas nebyl problém, spíše jsem držel hubu a krok, jak se říká, ale pak mě lidé dráždili i mezi prvním a druhým servisem," řekl tenista. Novák zkrotil vlastní emoce, ale také soupeře. Domácího Nicolase Escudého porazil ve čtyřech setech 7:6, 6:1, 6:7, 7:5 a získal pro český tým první bod.

Jiří Novák vrací míč na polovinu dvorce Nicolase Escudeho, kterého porazil v daviscupovém klání v poměru 7:6, 6:1, 6:7, 7:5 a získal pro český tým první bod


Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga

Biatlon

MS v hokeji 2024

EURO 2024

Olympijské hry

Sportovní výsledky

Témata

Nepřehlédněte