Radek Štěpánek s největší pravděpodobností o vrcholy roku nepřijde.

Radek Štěpánek s největší pravděpodobností o vrcholy roku nepřijde. | foto: Reuters

Koleno Štěpánka nezastaví, měl by stihnout Turnaj mistrů i Davis Cup

  • 1
Dobrá zpráva pro české tenisové fanoušky - Radek Štěpánek by měl navzdory problémům s kolenem stihnout finále Davisova poháru. Český hráč se kvůli zranění musel odhlásit z turnaje v Paříži, ale brzy by měl být v pořádku.

Štěpánek má přetížený úpon čtyřhlavého stehenního svalu pravé nohy a měl by stihnout příští týden v Londýně Turnaj mistrů ve čtyřhře a o týden později i finále Davis Cupu proti Španělsku v Praze.

Český tenista už podstoupil vyšetření u profesora Pavla Koláře. "Má přetížen úpon čtyřhlavého stehenního svalu. V medicíně nikdy stoprocentně nevíte, ale stav není natolik vážný, aby nemohl startovat. Jsem optimista," řekl Kolář České televizi.

Se Štěpánkem i s Kolářem mluvil o stavu své týmové dvojky daviscupový kapitán Jaroslav Navrátil. "Na základě informací od nich očekávám, že Radek bude na finále v pořádku. Není důvod se znepokojovat a nemusím řešit náhradu," řekl Navrátil.

Na Turnaj mistrů ve čtyřhře se Štěpánek kvalifikoval společně s Indem Leanderem Paesem. Finále Davisova poháru proti Španělsku se uskuteční od 16. do 18. listopadu a Štěpánek je spolu s Tomášem Berdychem hlavní zbraní českého týmu.

,

Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga