Potřetí na stejném místě Agassi konečně vyhrál

Scottsdale - Nečekal na něj hráč světového jména, hrálo se teprve 1. kolo turnaje. Přesto si Andre Agassi mohl pořádně oddychnout, když odcházel z utkání proti Španělu Clavetovi jako vítěz. Ve Scottsdale totiž toho samého soupeře potkal v předchozích dvou letech a vždy se narodilo překvapení. "Je neuvěřitelné, že jsem třikrát po sobě narazil na stejném turnaji na stejného hráče," podivoval se už klidný Američan.

Přestože ve Scottsdale už třikrát ve své bohaté kariéře zvedal nad hlavu trofej pro vítěze, Clavet se pro něj v posledních ročnících stal noční můrou. Před dvěma lety se také v 1. kole konala takřka poprava, když Španěl vyhrál 6:1, 6:2, loni už byl duel 2. kola vyrovnanější.

Tentokrát už Andre Agassi překvapení na svůj účet nepřipustil. Po pauze kvůli zranění zápěstí a výměně trenéra se zdá, že je opět ve vrcholné formě. Claveta zvládl za pouhých 67 minut a rychle si zajistil klidný postup. "Bál jsem se, že mě nebudou míčky poslouchat, ale po pár prvních úderech v tréninku jsem si řekl: Pozor, to vypadá hodně dobře," pochvaloval si, jak se mu podařilo přeorientovat z haly na venkovní kurt.

Přestože se obával španělových topspinových úderů, žádné problémy se za celý zápas neobjevily. "Dneska šlo všechno mnohem lépe, než jsem se obával, hlavně returny chodily dobře. Všechno jsem měl pod kontrolou a dokázal být agresivní, když bylo třeba," spokojeně popisoval. Výhra 6:3, 6:2 pro něj znamená, že si v dalšěím kole zahraje proti Britu Rusedskému.


Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga