Diskuze

KOMENTÁŘ: Nevyužitá možnost? Příslib do budoucna? U Kvitové platí oboje

Tak jak to vlastně bylo? Ocitla se Petra Kvitová blízko, nebo spíš daleko od svého třetího grandslamového titulu? Vidět její dvoutýdenní válčení v Paříži převážně negativně jen proto, že skončilo porážkou, je nesmysl. Kvitová terminologií mnoha jiných sportů končí „na bedně“.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KK

Když už autor komentáře použil tu fotbalovou terminologii, že Petra ,,sice nestřílí góly, ale vytváří si šance". Tak stejně fotbalovou terminologií lze říci, že na šance se nehraje. Ano celkový výsledek není nejhorší a stále to u Kvitové může být ,,příslib do budoucna", ale při jejím věku už nemusí mít příliš dalších možností. Ona není jako Serena aby dokázala získat GS ještě v pětatřiceti.

0 0
možnosti
JM

Gratuluji Petře k návratu do TOP 10(po tom,čím si prošla a v jejich létech).Keninová(před zápasem 6.) byla nad síly Kvitové.Teď je jistě ještě výše.

0 0
možnosti
SM

Mě je monacká tenistka Qitová u zadele.

1 5
možnosti
DR

Píše se mně, ale u cizince jako jsi ty se to dá tolerovat..:-P

0 0
možnosti
DF

Petě věřím, že na rozdíl třeba od Plíškové, ještě jeden ten grandslam urve!

3 1
možnosti
JF

neurve - nedokaze hrat bez chyb a to dneska rozhoduje. dneska vyhravaji holky co dokazou pritlalcit a pritom nekazi

1 0
možnosti
JC

Příslib do čeho??? ;-D

0 5
možnosti
SB

S56t60a94n 82B27i89l64y

9. 10. 2020 12:46

Opět se na to dá dívat z několika úhlů. Určitě byl RG skvělý turnaj a nesnižuje ho ani fakt, že nepotkala žádnou top hráčku a když ano, tak vyletěla. Tenis je v takových podmínkách, jaké panovaly včera strašně krutý v tom, že neplatí otřepané .. podmínky jsou pro obě strany stejné. Nejsou, logicky. Rozhoduje styl hry, výška a tak dále. Zjevně je pro riskující, na sílu a útočně hrající vysokou Kvitovou ( s vysokým nadhozem při podání) vítr, vlhkost a chlad zpomalující údery daleko horší okolnost, než pro Kenin. Problém vidím jinde, jak se ostatně létu přu s Kvěšem a podobnými fanatiky. Petra je jistě globální hvězda, na její hru se krásně kouká a když měla svůj den, všechno sedlo, nebyla prostě k poražení. A to mohla být na druhé straně třeba Serena. Kombinace její síly, ploché dráhy letu a obvykle kvalitního servisu byla prostě drtivá. A jsme u toho ale. Problém je, že její hlava zajistila, že její potenciál nedošel naplnění. Kvitová má takový dar od boha, že měla vyhrát GS každý rok a ne jen 2x někdy v pravěku. Už je to dlouhých 6 let. A souhlas s tím, že je to skvělá hráčka, dosáhla na mety, na které drtivá většina nikdy nedosáhne. A ano, pochopitelně vydělala víc peněz než já ( ;-D) Jen je mi líto, že její nevyrovnanost způsobila, že se do závěrečných kol proti velkým top hráčkám dostávala během kariéry v podstatě velmi málo. Přišli jsme o kolik, 15 - 20 bitev se Serenou? Dál jen namátkou s Mugu, Wozniacky, Venus, Halep, Azarenkou, Maruškou .. prostě s opravdu top špicí WTA. A to je strašná škoda. A včera to bylo vidět, zjevně to nebyl její den a hlava nebyla schopna přehodit a říct, hele, všechno lítá out, pojď to zkusit nějak jinak .. Miluju Petru, dávno se u ní už nenervuji, protože vím, že kolaps může přijít kdykoliv. Vždy se na ní budu koukat radši, než na nudnou Káju a doufám, že se to aspoň jednou na GS sejde a zvedne ještě pohár. Zaslouží si to, a my také :-)

4 3
možnosti
TH

Ale víš kolik tenistek má obrovský dar od boha? Co taková Ana Ivanovič ta to v roce 2008 pálila neskutečně, také měla vyhrávat GS každý rok a od té doby upadla do průměru a jen v roce 2014 a částečně 2015 ještě jakž takž, jinak už nikdy nic pořádného nevyhrála. Wozniacki ta také měla vyhrát několik GS nakonec je ráda alespoň za ten jeden, Azarenka má stejně GS jako Petra a také má neskutečně dáno a ano i Azarenka má svoje problém, ta třeba neumí dotáhnout zápas proti Sereně, několikrát vyhrála 1.set vedla ve 2.setu měla Matchbally, podávala na vítězství ale skoro nikdy to nebyla schopná dotáhnout. No a mluvit o Mugu jako o špici? To ne té se povedli v životě 3 turnaje jinak žádná mega hvězda to opravdu není. Víš těch faktorů je hrozně moc, ano Petra když je v laufu je neporazitelná ale co taková Ostapenko ta možná taky, ale ta byla schopná tohle zahrát 3x v životě a už možná ani nezahraje. Těch rádoby hvězdiček co měly dominovat je hrozně moc (Bouchard, Vaidišová, Kournikova...)

6 0
možnosti
TH

Koukám že se tu zas odborníků co vidí jen černě nebo bíle. Kvitová toho v kariéře dokázala neskutečně moc, sleduji ji pravidelně od začátku. Petra už na antuce ani neplánovala hrát, loni si na ni udělala ošklivé zranění, které ji omezuje a bude částečně omezovat do konce její kariéry. V tomto ohledu je SF excelentní výsledek a že mohla dokázat víc? Víte oni tu jsou i jiné tenistky a ty také chtějí vyhrát GS, celá tour není jen o Petře. Co taková Azarenka na hardu byla excelentní a přesto má jen 2 GS, nikdy nevyhrála US Open a to tam byla 3x ve finále 3x ve třech setech a v roce 2012 tam podávala na vítězství.. ta může hovořit o promarněných příležitostech. Já vím jistě jedno, až Petra oznámí konec kariéry, stoupnu si a zatleskám za krásné momenty z Wimbledonu, Fed Cupu, Olympijských her, Turnaje Mistryň a mnoha mnoha dalších turnajů R^

8 0
možnosti
LZ

Ta holka už nevyhraje nic. Tolik štěstí při losu už mít nikdy nebude. Nemá na to.

1 9
možnosti
PM

Šmarja, tohle už xtý článek o Kvitové za sebou, přitom dnes sehraje semi mužské dvouhry.

2 4
možnosti
PV

P35e94t24r 48V61r42a55n57i10k

9. 10. 2020 11:44

Take si rikam, ze tech clanku o Boum Boum Petre, profesorce Kvitove (dekuji a nezlobte se pane Knap) je po te prohre zbytecne moc.

Kdyz ctete uz jen v titulku "prislib do budoucna" u zenske, ktere bude 31 let a tenisovou raketu brzy povesi na hrebik, co je moc, to je moc.

4 0
možnosti

To znamená, že jste vystřihl část věty.

0 0
možnosti