John McEnroe (vlevo) a jeho bratr Patrick.

John McEnroe (vlevo) a jeho bratr Patrick. | foto: Reuters

Patrick McEnroe si vydechl: Negativní. A chválil newyorské autotesty

  • 1
V New Yorku si znovu nechal odebrat vzorek na covid-19, aniž by vystoupil z auta. A pak dostal Patrick McEnroe pozitivní zprávu: test byl negativní. Bývalý americký tenista, mladší bratr slavnějšího Johna, se vyléčil z nákazy koronavirem a chválil testovací systém v největším americkém městě.

„Skvělé zprávy pro mne i mou ženu Melissu. Oba máme negativní test na covid-19, výsledky jsme dostali dnes ráno,“ hlásil třiapadesátiletý McEnroe v sobotu na twitteru.

Stejně jako v předchozím případě se nechal otestovat v autě na silnici. „Tentokrát to fungovalo mnohem rychleji. Místo dvou front jich už bylo šest, pomáhala s tím spousta lidí, opravdu efektivní záležitost,“ prohlásil vítěz čtyřhry na grandslamovém Roland Garros z roku 1989.

New York má nejvíc nakažených na světě, oběti míří i do hromadných hrobů

„Všude se teď o tom mluví, testů je potřeba hodně. Ale bylo skvělé vidět, jak jim to jde od ruky,“ ocenil zdravotníky McEnroe. O pozitivním testu informoval před necelými třemi týdny, příznaky nemoci měl jen mírné.

Spojené státy mají nejvíce potvrzených případů nemoci i obětí koronaviru. Zemřelo už téměř 39 000 lidí a New York patří k nejpostiženějším městům.

,

Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga