Maria Šarapovová svůj titul z Australian Open letos obhajovat nebude

Maria Šarapovová svůj titul z Australian Open letos obhajovat nebude | foto: Reuters

Obhájkyně Šarapovová se odhlásila z Australian Open

  • 1
Tenisový Australian Open přišel o jednu ze svých hvězd. Titul na prvním grandslamovém turnaji roku nebude obhajovat Maria Šarapovová. Ruskou krásku vyřadilo z turnaje rameno, jehož rekonvalescence postupuje pomaleji, než se čekalo.

"Je mi velice líto, že nebudu moci obhajovat svůj titul z Australian Open," uvedla Šarapovová v prohlášení.

"S ramenem to vypadá dobře, ale protoře jsem začala s tréninkem teprve před několika týdny, zápasy na takové úrovni bych ještě nezvládla," dodala jednadvacetiletá tenistka. První grandslam sezony začíná 19. ledna.

"Australian Open patří k mým nejoblíbenějším turnajům. Má nejlepší fanoušky na světě. A já o něj přijdu. Slibuji však, že mě tu uvidí příští rok," dodala aktuálně devátá hráčka žebříčku.

Šarapovová loni v Melbourne slavila svůj třetí grandslamový titul v kariéře. V sezoně vyhrála úvodních osmnáct zápasů. V květnu se vrátila na trůn světové jedničky.

Naposledy ale hrála v červenci na turnaji v Montrealu, z něhož pro zranění ramena odstoupila. Lékaři pak objevili dvě trhliny ve šlachách a v říjnu Šarapovovou operovali.

Ředitel turnaje Craig Tiley přijal její oznámení s pochopením. "Loni v Rod Lave Areně hrála skvělý tenis a získala si fanoušky v Austrlálii. Vím, že se po zranění ramene snaží dostat zpět. Těšíme se, že Marii uvidíme v Melbourne znovu v příštím roce. U nás bude vždy vítána," řekl Tiley.

,

Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga