POLIBKY. Eugenie Bouchardová ve čtvrtém kole Australian Open.

POLIBKY. Eugenie Bouchardová ve čtvrtém kole Australian Open. | foto: AP

V kanadské nominaci na Fed Cup proti Češkám zatím chybí Bouchardová

  • 13
Na české straně scházejí tradiční opory Petra Kvitová a Lucie Šafářová, kanadský výběr zase může v prvním kole tenisového Fed Cupu proti obhájkyním titulu pravděpodobně postrádat Eugenii Bouchardovou. V prozatím tříčlenné nominaci největší kanadská hvězda chybí, o své účasti se prý rozhodne v nejbližších dnech.

Kanadský kapitán Sylvain Bruneau tak čeká na vyjádření světové sedmičky a jméno čtvrté hráčky oznámí později.

Proti Češkám se o víkendu 7. a 8. února v Québecu postaví hráčky z druhé a třetí stovky světového žebříčku Sharon Fichmanová (135.), Gabriela Dabrowská (169.) a sedmnáctiletá Francoise Abandaová (202.), která si může odbýt fedcupovou premiéru.

V domácím výběru chybí vedle loňské wimbledonské finalistky Bouchardové i kanadská dvojka Aleksandra Wozniaková (129.), která hrála naposledy loni na US Open, po němž se podrobil operaci ramene.

V domácím výběru chybí vedle loňské wimbledonské finalistky Bouchardové i kanadská dvojka Aleksandra Wozniaková (129.), která hrála naposledy loni na US Open, po němž se podrobila operaci ramene.

Český kapitán Petr Pála v úterý nominoval do Kanady Lucii Hradeckou (141.) a tři debutantky Karolínu Plíškovou (20.), Terezu Smitkovou (68.) a Denisu Allertovou (107.). Omluvily se mu Petra Kvitová a Lucie Šafářová, hlavní strůjkyně fedcupových triumfů v letech 2011, 2012 a 2014, a také Barbora Záhlavová-Strýcová, Klára Koukalová a Kateřina Siniaková.

V případě neúčasti Bouchardobé by české tenistky byly podle žebříčku v zápase jasnými favoritkami. S Kanadou hrály v soutěži pětkrát a vždy zvítězily.

„I bez Kvitové a Šafářové je český tým hodně nebezpečný,“ uvedl Bruneau. „Vsadili na mládí. Plíšková a Smitková jsou vycházející hvězdy a zaslouží si náš respekt. Hlavní pro nás je připravit se co nejlépe na opravdu těžké bitvy,“ prohlásil kanadský kapitán.

,

Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga