Jelena Jankovičová

Jelena Jankovičová | foto: AP

Módní přehlídka na pařížských kurtech: Jankovičová ukázala žlutou růži

  • 8
Jako žlutá růže na rudé poušti působí Jelena Jankovičová na Roland Garros. Jako by rozkvetla v pařížských májových přeháňkách. Srbská tenistka hlásí návrat formy. A rozruch vzbuzuje i svým oděvem.

Na rozdíl od Venus Williamsové a jejího kankánově lascivného modelu či vzorovanému výstřelku Anastasie Rodionovové se Jankovičové dostává jenom chvály.

Žluté šaty zaujaly módní policii na Roland Garros. Jsou "prosté, přitom zářivé a sexy. Mají několik vrstev, takže vespod vytvářejí dojem krajky," dostalo se uznání novému oblečku Jankovičové.

O lichotky v Mekce módy nemá Jankovičová nouzi. I když ne vždycky se její model ukazuje jako praktický.

Jelena Jankovičová

Hladké výhře nad australskou veteránkou Alicií Molikovovu (6:0, 6:4) i vydřenému vítězství s estonskou ranařkou Kaikou Kanepiovou (6:2, 3:6, 6:4) ale ani on zabránit nemohl.

"Nakonec to byl hodně těžký zápas. Kaia je obtížný protivník, jsem ráda, že jsem to zvládla," oddechla si po druhém kole Jankovičová, která na turnaji startuje coby spolufavoritka

Vždyť na předchozím turnaji v Římě získala skalp Venus i Sereny Williamsových. "Nabyla jsem sebevědomí, že můžu hrát na antuce skvěle. Teď doufám, že se budu kolo od kola zlepšovat a zvyknu si na místní podmínky," poznamenala Jankovičová.

Jelena JankovičováJelena JankovičováJelena Jankovičová

Někdejší světová jednička totiž znovu stoupá na žebříčku WTA po pádu na devátou příčku na závěr loňského roku. Po výhře v Indian Wells a římském finále je právě číslem čtyři.

Vzestup vysvětluje ztrátou svalové hmoty. Dřív se prý snažila nabrat sílu, aby se vyrovnala americkým a ruským údernicím, pak ale pochopila, že její síla je jinde. V rychlosti a pohyblivosti. "A teď se cítím mnohem líp. Jako motýl," říká.

Triumf na grandslamovém turnaji ale pětadvacetileté rodačce z Bělehradu stále chybí. "Kdybych si mohla vybrat, ráda bych zvítězila buď v Paříži, nebo na US Open. Ale já nechci být vybíravá," usmívá se.


Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga