Lucie Šafářová

Lucie Šafářová | foto: Reuters

Obhajobu ukončila nemoc. Moc mě to mrzí, řekla odstupující Šafářová

  • 31
Ještě v úterý večer věřila, že si na tenisovém Prague Open může dojít pro obhajobu. Jenže Lucii Šafářovou opět nepodrželo zdraví - následky spálové angíny se přes noc zhoršily natolik, že z turnaje ve středu odstoupila. „Hrozně ráda bych pokračovala, ale bohužel na to nejsem připravená,“ uvedla.

Kdy už bude jejím potížím konec? Tenistce Lucii Šafářové zatrhl sen o dalším titulu z Prague Open její nejnepříjemnější soupeř: zdraví.

„Bohužel jsem se minulý týden trápila se spálovou angínu. I když jsem se pokoušela v úterý hrát a dopadlo to vítězně, dnes se stav zhoršil. Musím odstoupit,“ řekla v Praze novinářům; Kristýna Plíšková tak postupuje do čtvrtfinále bez boje.

Šafářová v úterý večer ve třech setech přetlačila Slovenku Kučovou, ale víc už na turnaji nestihne. „Nebylo ideální hrát takto brzo po antibiotikách, ale říkala jsem si, že to zkusím,“ líčila. „Že to třeba bude dobré. Ale necítila jsem se ideálně, neměla jsem dost tréninku. Hrozně mě to mrzí. Velmi jsem se těšila, zdraví mě bohužel nepustilo.“

Bývalou finalistku French Open k odstoupení vedlo i to, že po vleklých zdravotních patáliích z nedávné minulosti nechce riskovat. Ví, že by případné přechození nemoci mohlo ústit v ještě horší obtíže.

„Musím se dívat na zdraví. Bakteriální infekcí pro mě začala ta nemoc, už je to rok a něco. Proto jsem měla i trošičku strach, aby se znovu neaktivovala artritida, faktorů ze zdravotního hlediska bylo víc,“ dodala.

Pokud by se stihla vykurýrovat včas a pořadatelé by jí vyšli vstříc možností pozdějšího startu, nevylučuje účast na blížícím se turnaji v Madridu. „A když ne tam, tak doufám, že v Římě. A pak v Paříži,“ vyhlíží Šafářová druhý grandslam roku.


Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga