Barbora Krejčíková v kvalifikačním duelu Poháru Billie Jean Kingové.

Barbora Krejčíková v kvalifikačním duelu Poháru Billie Jean Kingové. | foto: Reuters

České tenistky budou při losování B. J. King Cupu ve druhém koši

  • 0
České tenistky budou příští týden při losování skupin finálového turnaje Poháru Billie Jean Kingové nasazeny ve druhém koši. Při rozdělování do čtyř tříčlenných skupin se vyhnou Kanadě, Itálii a Kazachstánu, které jsou ve stejném koši. Los se uskuteční ve středu v Londýně.

Nejvýše nasazeným týmem budou obhájkyně titulu Švýcarky, dvojkou poražené finalistky loňského ročníku Australanky. V prvním koši je na základě postavení v aktuálním žebříčku doplnilo Španělsko a Francie. Ve třetím koši jsou Německo, Polsko, Slovinsko a USA.

Finálový turnaj se uskuteční v Seville. O prestižní pohár se tenistky utkají od 7. do 12. listopadu na tvrdém povrchu. Ze skupin postoupí pouze nejlepší týmy, které pak budou hrát vyřazovacím způsobem semifinále a finále.

České tenistky v dubnové kvalifikaci porazily na neutrální půdě v tureckém Beleku Ukrajinu (3:1 na zápasy) a v Seville budou v soutěži dříve známé jako Fed Cup bojovat o dvanáctou trofej. Ještě o sedm více jich mají Američanky, nejúspěšnější tým historie.

,

Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga