Justin Heninová musela o výhru nad Caroline Wozniackou bojovat

Justin Heninová musela o výhru nad Caroline Wozniackou bojovat | foto: AP

Lákavé tenisové semifinále v Miami: souboj Heninová - Clijstersová

  • 0
V semifinále prestižního tenisového turnaje v Miami dojde k belgickému souboji Heninová - Clijstersová. Heninová přehrála Dánku Carolinu Wozniackou. Clijstersová si poradila s Australankou Stosurovou. Mezi muži si zatím účast mezi nejlepší čtyřkou zajistili Španěl Nadal a Američan Roddick.

Nadal porazil Francouze Jo-Wilfrieda Tsongu 6:3 a 6:2. Roddick zdolal Španěla Nicolase Almagra dvakrát 6:3. Teď je čeká vzájený souboj.

Souboj Nadala s Tsongou byl v úvodu vyrovnaný, za stavu 3:3 však sebral Nadal soupeřovi podání a od té chvíle na kurtu dominoval.

Rafael Nadal na turnaji v Miami, po vítězném zápase s Wilfriedem Tsongou

"Dnes se mi opravdu dařilo. Tsongův servis je vždy nepříjemný, ale tentokráte jsem i já podával dobře," radoval se Nadal, který vyhrál pátý ze šesti vzájemných soubojů. V semifinále však bude čelit Roddickovi a jeho smrtícímu servisu.

"Musím se soustředit sám na sebe a returnovat co nejagresivněji," ví Španěl. Druhé mužské semifinále vzejde z dnešních soubojů mezi Rusem Michailem Južným a Švédem Robinem Soderlingem a Španěla Fernanda Verdasca s Čechem Tomášem Berdychem, jejichž zápas by měl začít zhruba okolo 21:00 SEČ.

Velkým lákadlem bude ženské semifinále mezi Belgičankami Heninovou a Clijstersovou. Obě potvrdily, že i po návratu z tenisového důchodu patří nadále mezi absolutní světovou špičku a útočí na titul na turnaji, který jepovažován kvůli vysokým dotacím za pátý grandslam.

Heninová, pro kterou to je teprve čtvrtý turnaj po návratu, si poradila s druhou nasazenou Dánkou Carolinou Wozniackou 6:7, 6:3 a 6:4.

Clijstersová pak devátou nasazenou Australanku Samanthu Stosurovou přehrála 6:3 a 7:5 a dosud v Miami neztratila ani set.

Kim Clijstersová v utkání se Samantou Stosurovou na turnaji v Miami

Postup do finále už si zajistila domácí Venus Williamsová a připsala si již šestnácté vítězství za sebou. Třetí nasazená hráčka si poradila s Francouzkou Marion Bartoliovou po setech 6:3 a 6:4. Americká tenistka může získat třetí titul za sebou.

miami - turnaj mužů a žen


Muži
Dvouhra - čtvrtfinále:
Nadal (4-Šp.) - Tsonga (8-Fr.) 6:3, 6:2
Roddick (6-USA) - Almagro (33-Šp.) 6:3, 6:3

Ženy
Dvouhra - čtvrtfinále:
Clijstersová (14-Belg.) - Stosurová (9-Austr.) 6:3, 7:5
Semifinále:
V. Williamsová (3-USA) - Bartoliová (13-Fr.) 6:3, 6:4

,

Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga