Petra Kvitová

Petra Kvitová | foto: AP

Také Kvitová finančně pomůže obětem australských požárů

  • 10
Stejně jako Karolína Plíšková a další tenistky i Petra Kvitová finančně pomůže během turnajů v Austrálii lidem, které zasáhly ničivé požáry. Obě elitní Češky zahájí sezonu v příštím týdnu v Brisbane a za každé eso věnují na podporu desítky dolarů.

Světová dvojka Plíšková pomůže částkou 200 australských dolarů (asi 3158 korun) za každé eso, sedmička žebříčku Kvitová reagovala podobně. „Austrálii mám v srdci. Velmi ráda bych pomohla těm, které postihly ničivé požáry. Za každé eso na zdejších turnajích daruji 150 dolarů,“ napsala Kvitová na twitterovém účtu.

Do iniciativy se zapojila řada hráček a hráčů nejen v tenisu, ale i v jiných sportech. Tenisová jednička Ashleigh Bartyová oznámila, že z turnaje v Brisbane odevzdá prémie z dvouhry i čtyřhry. „Austrálie prožívá hodně těžké období a je potřeba se o ni starat,“ řekla tamní rodačka Bartyová.

Rozsáhlé požáry už několik měsíců sužují hlavně jihovýchod Austrálie, zemřelo už 24 lidí a odhadem až půl miliardy volně žijících zvířat. Kvůli velkým vedrům a silnému větru se navíc očekává další zhoršení situace.


Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga