Karolína Muchová ve 2. kole Australian Open.

Karolína Muchová ve 2. kole Australian Open. | foto: AP

Muchová ukončila spolupráci s trenérem Miškem, nového kouče zatím nemá

  • 4
Tenistka Karolína Muchová mění trenéra. Loňská čtvrtfinalistka Wimbledonu na sociálních sítích oznámila, že ukončila spolupráci se slovenským koučem Emilem Miškem. Jeho nástupce zatím nejmenovala.

„Nebylo to lehké rozhodnutí, ale v sezoně nebudu dále pokračovat pod vedením Emila Miškeho,“ napsala třiadvacetiletá hráčka na instagramu. „Díky, kouči, že jste po dobu naší spolupráce stál vždy při mně a pomáhal mi najít správnou cestu od malých turnajů až po ty největší. Doufám, že se vám bude dařit i nadále!“

Muchová loni prožila průlomový rok. Začala ho na 145. místě žebříčku a během sezony si díky pestré hře zahrála finále turnaje v Praze, bojovala o semifinále Wimbledonu a v Soulu získala první triumf na okruhu WTA. Na konci sezony pak olomoucká rodačka figurovala v pořadí dvouhry na 21. místě.

Do letošní sezony ale nevstoupila nejlépe. V Brisbane vypadla v prvním kole, na grandslamovém Australian Open ve druhém a prohlásila, že se trápí. Aktuálně 24. hráčka světa bude hrát příští týden turnaj v Dubaji a následně v Dauhá.

,

Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga