Ivaniševič míří do Bratislavy jako hráč

  • 3
Praha - Čtyřiatřicetiletý Goran Ivaniševič prý míří do Bratislavy k finálovému utkání Davisova poháru proti Slovensku jako čtvrtý hráč týmu Nikiho Piliče! Vítěz Wimbledonu z roku 2001 se kvůli souboji o "salátovou mísu" už odhlásil ze závěrečného Masters letošního seriálu veteránských turnajů v Londýně.

Důvod?

"Chorvat byl donucen udělat složité rozhodnutí poté, co byl vybrán jako čtvrtý člen národního týmu," stojí v tiskové zprávě k turnaji Masters veteránů.

"Celý rok jsem hrál turnaje veteránů, kvalifikoval jsem se na Masters a strašně rád bych hrál v Royal Albert Hall," přiznává levoruký tenista.

"Jenže být v chorvatském týmu ve finále Davisova poháru je životní šance. Kdo ví, jestli se to ještě někdy zopakuje? Organizátoři a fanoušci v Londýně to jistě pochopí," tvrdí ve svém prohlášení Ivaniševič.

Londýnská Royal Albert Hall hostí Masters veteránů od 29. listopadu do 4. prosince, tzn. v termínu, kdy se v bratislavském Národním tenisovém centru bude bojovat o "salátovou mísu".

A bývalý skvělý chorvatský tenista u toho nechce chybět. Už po vítězném semifinále svých kolegů proti Rusku vyhlásil: "Do Bratislavy pojedu jako trenér, hráč nebo klidně jako sběrač míčků."

Kapitán Niki Pilič nejdřív zvažoval utkání mezi Ivaniševičem a Sašou Tuksarem, který byl čtvrtým hráčem týmu v předešlých letošních utkáních, ale pak od svého záměru upustil. Tisková zpráva z Londýna naznačuje, že se rozhodl pro čtveřici Ivan Ljubičič, Mario Ančič, Ivo Karlovič, Goran Ivaniševič.

Nominaci však kapitáni hlásí vedení Mezinárodní tenisové federace deset dnů před utkáním a poslední změny v ní můžou udělat dokonce hodinu před losováním. Zcela jasno tedy bude pravděpodobně až ve čtvrtek 1. prosince, den před začátkem finálového klání.

"Vlastně ani nezáleží, jakou bude mít Goran funkci. Důležité je, že bude s námi," tvrdí Ivan Ljubičič na adresu Gorana Ivaniševiče.

Hrdina chorvatského týmu, který letos v utkání Davisova poháru ještě nenašel přemožitele, je nadšený. "Ale nemyslím si, že Goran nastoupí do zápasu, když ještě o něco půjde. Možná se ale dostane na kurt, pokud už bude rozhodnuto," dodává.

Důvod nominace Gorana Ivaniševiče je podle něj jediný. "Měl by být odměněn za všechno, co udělal pro chorvatský tenis. Snad mu dáme šanci stát se daviscupovým vítězem," přeje si Ljubičič.

Otázkou zůstává, jestli Ivaniševičovi poskytnou stejnou šanci tenisté Slovenska...


Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga