RETURN. David Ferrer na Turnaji mistrů.

RETURN. David Ferrer na Turnaji mistrů. | foto: Reuters

Rozladěný Ferrer míří do Prahy. Sbírat body pro Španělsko, řekl

  • 1
Londýn (Od zpravodajky iDNES.cz) - Byl rozladěný. David Ferrer má za sebou skvělý podzim, jedno semifinále a dva turnajové triumfy, ale na Turnaji mistrů nepostoupil ze základní skupiny. Když v sobotu večer nastupoval na kurt proti Janku Tipsarevičovi, už věděl - tohle je londýnská rozlučka, pomalu se můžu balit na cestu do Prahy.

"Měli jsme hrát první, to je můj názor, který jsem řekl i vedení ATP," přiznal třicetiletý Španěl.

Tajenku o dvojici postupujících ze skupiny B totiž rozhodl už odpolední duel  Rogera Federera s Juanem Martínem del Potrem. Argentinec ho vyhrál ve třech setech - a postoupil. "Popravdě, jsem víc smutný kvůli Davidovi než kvůli vlastní prohře," přiznal dokonce Federer.

Ferrer se přesto ve svém posledním duelu základní skupiny v sobotu večer vytáhl k vítězství, Srba porazil 4:6, 6:3, 6:1. Ale byl rozladěný. "Není to lehké, když víte, že se stejně nekvalifikujete," přiznal.

Zklamání však musí rychle hodit za hlavu. V neděli odpoledne totiž zamíří do Prahy - s kapitánem Alexem Corretjou a Nicolasem Almagrem odletí na daviscupové finále. Jako světová pětka povede David Ferrer španělský tým v souboji s českými tenisty.

 "Pro mě není důležité, jestli jsem jednička nebo dvojka. Počítají se body. A já chci vyhrát svůj zápas," řekl odhodlaně. "Pokusíme se odehrát co nejlepší zápas a zvítězit. Snad získám body pro Španělsko."

Obavy z rychlého povrchu, který si připravili čeští tenisté, nemá. "To není problém. Víme o tom, že bude rychlejší. Otestujeme ho po příjezdu," řekl pouze pátý hráč světa.


Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga