NÁVRAT. Petra Kvitová se po měsíční pauze vrací na kurty.

NÁVRAT. Petra Kvitová se po měsíční pauze vrací na kurty. | foto: Česká sportovní/Pavel Lebeda

Dobrala antibiotika a achilovka drží. Tak Kvitová míří do Indian Wells

  • 59
Po měsíční pauze ji čeká návrat do turnajového kolotoče."Asi ještě nebudu ve stoprocentní palbě, ale musím se s tím poprat," říká Petra Kvitová. Třetí tenistka světového žebříčku chyběla na kurtech kvůli zdravotním problémům - trápil ji zánět achilovky, koleno a nakonec ulehla do postele s antibiotiky.

Zkraje sezony se nezastavila. S Tomášem Berdychem vyhráli Hopmanův pohár, na turnaji v Sydney i na prvním grandslamovém podniku sezony Australian Open si zahrála v semifinále a posléze dvěma vydřenými vítězstvími získala cenné body ve fedcupovém klání v Německu.

"Vyhrávám bojovností, ale dlouho to asi nevydrží," upozorňovala tehdy  jedenadvacetiletá tenistka. S trenérem Davidem Kotyzou sice spřádali plány, jak víc potrénovat, jenže... Přednost dostalo zdraví. Nejdřív musela Petra Kvitová doléčit zánět achilovky, který ji trápil od prosince.

Petra Kvitová

Zrušila účast na turnajích v Dauhá a v Dubaji. "Achilovka dopadla, jak jsme předpokládali. Proudy, zábaly, mastičky, to vše hodně pomohlo. Jenže pak přišly menší trable s kolenem a antibiotika," přiznala v rozhovoru na svých facebookových stránkách.

Tenis jí už začal chybět. "Ze začátku, kdy jsem po Fed Cupu měla chvilku volno, to bylo docela fajn. Ale jak jsem déle nehrála, začala mě svědit ruka. Jsem ráda, že už jsem zpátky na kurtu a můžu hrát."

Poslední dávku antibiotik dobrala v neděli a od pondělí už pod vedením Davida Kotyzy začala s tréninkem. "Doufám, že v ruce to zůstalo, i když kondice trošku pokulhává."

Koncem týdne nabere česká šampionka loňského WImbledonu směr USA - čekají ji dva turnaje, Indian Wells a Miami. Vzhledem k žebříčkovému postavení bude mít v prvním kole volno a před prvním zápasem si může v kalifornském teple dopřát několik dnů tréninku, včetně kondiční přípravy pod dohledem Jozefa Ivanka. "Indian Wells bude zkouška. Asi nebudu v plné palbě, ale nějak se s tím musím poprat," dodala Petra Kvitová.

Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga