ŠAMPION. Loni v září prožíval Juan Martin Del Potro nejkrásnější chvíle kariéry, když vyhrál US Open. Letos si kvůli zranění možná už nezahraje

ŠAMPION. Loni v září prožíval Juan Martin Del Potro nejkrásnější chvíle kariéry, když vyhrál US Open. Letos si kvůli zranění možná už nezahraje | foto: AP

Del Potro vinou zranění možná vynechá sezonu. Odmítá, že trpí depresemi

  • 0
Tenista Juan Martin Del Potro se na kurtech asi jen tak neobjeví. Vítěz loňského US Open se musí podrobit operaci zraněného zápěstí, kvůli němuž od ledna nehraje. Rekonvalescence se může protáhnout na tři až šest měsíců.

Loni v září se domů do Argentiny vracel jako hrdina. Ve finále US Open porazil Federera a získal svůj premiérový grandslamový titul.

Jenže zda jej bude letos obhajovat, to neví ani on sám. Od lednového Australian Open ho trápí zánět šlach v pravém zápěstí. "Snažil jsem se vyhnout operaci pomocí různých způsobů léčby, ale zranění je zřejmě vážnější," uvedl Del Potro v prohlášení.

Zákrok podstoupí na klinice Mayo v americkém Rochesteru. "Není to příliš šťastný moment v mém životě, ale s nepřízní osudu jsem zvyklý bojovat a vrhnu do toho všechny své síly."

S podobnými problémy se v minulosti potýkali například i Agassi, Clijstersová či Venus Williamsová. Všichni se ale dokázali vrátit a znovu začali vyhrávat.

Některá média spekulovala také o tom, že Del Potra sužují deprese a záchvaty paniky z tak dlouhé absence.

"Je smutné, že se tyto smyšlené příběhy objevují. Nebudu se vyjadřovat k něčemu, co neexistuje. Ale všechny tyhle informace negativně působí na mou rodinu a tým, který se o mě stará," prohlásil.

Del Potro svůj poslední zápas odehrál v Melbourne, když ve čtvrtém kole prohrál s Čiličem. Ve světovém žebříčku letos vystoupal až na čtvrté místo, momentálně je pátý.

Neúčast v dalším průběhu sezony bude znamenat jeho posun směrem dolů. Kdyby nestihl US Open, ocitl by se za elitní dvacítkou.


Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga