Davenportová zrušila rodinné finále

N e w Y o r k - Finále sester Williamsových, které mnozí odborníci čekali, se na tenisovém US Open konat nebude. Lońská vítězka, Serena, je totiž už ze hry. V americké bitvě o semifinále podlehla Lindsay Davenportové 4:6 a 2:6 a její přemožitelku nyní čeká překvapení turnaje Jelena Dementěvová z Ruska, jež nečekaně poslala domů desátou nasazenou hráču Anke Huberovou z Německa. Na páté vítězství v turnaji má stále "zaděláno" Pete Sampras, který se do semifinále prodral přes Nizozemce Richarda Krajicka 4:6, 7:6, 6:4 a 6:2. O postup do finále se favorizovaný Američan utká s teprve devatenáctiletým Lleytonem Hewittem z Austrálie.

Mladší ze sester Williamsových tentokrát na bezchybně hrající krajanku nestačila ani psychicky a po závěrečném míčku rozbila. "Odehrála se mnou nejlepší utkání, dnes by porazila kohokoliv," svěřila se po utkání.

"Cítila jsem se skvěle a věřila jsem si," konstatovala Davenportová. "Byl to povedený zápas, ale ještě mě čeká semifinále, takže na oslavy je ještě čas," řekla s tím, že před zápasem hovořila s Martinou Hingisovou o tom, že každý čekal rodinné finále sester Williamsových. "My s Martinou jsme to ale nechtěly."

Sampras se v úvodu zápasu s Krajickem nemohl chytit, prohrál první set a po utkání konstatoval: "Nedařilo se mi, soupeř byl lepší, skvěle podával, přehrával mě a já si říkal, že je se mnou konec." Zato s dalším vývojem zápasu byl vítěz spokojen. "Po vyhraném druhém setu se Richardovi přestalo dařit a vše se obrátilo," dodal Sampras.

O příštím utkání s Hewittem slavný Američan prohlásil, že to nebude vůbec snadné. "Hewit je budoucnoust tenisu." Australský mladík tvrdí, že se lepší zápas od zápasu. "Věřím si a to je dobré," řekl.

Muži
Čtvrtfinále:
Sampras (4-USA) - Krajicek (Niz.) 4:6, 7:6 (8:6), 6:4, 6:2.
Čtyřhra - čtvrtfinále: O'Brien, Palmer (3-USA) - Macpherson, Stafford (Austr./JAR) 6:0, 6:4, Hewitt, Mirnyj (Austr./Běl.) - Lareau, Nestor (7-Kan.) 7:6 (7:5), 6:4.
Ženy
Čtvrtfinále:
Davenportová (2-USA) - S. Williamsová (5-USA) 6:4, 6:2.
Semifinálové dvojice: Davenportová - Dementěvová, Hingisová - V. Williamsová.
Čtyřhra - čtvrtfinále: Callensová, Van Roostová (12-Bel.) - Martinezová, Tarabiniová (9-Šp./Arg.) 6:3, 7:6 (7:2), Halardová-Decugisová, Sugiyamaová (2-Fr./Jap.) - Huberová, Schettová (7-Něm./Rak.) 3:4 skreč.
Smíšená čtyřhra - semifinále: Sanchezová-Vicariová, Palmer (2-Šp./USA) - Lichovcevová, Haarhuis (3-Rus./Niz.) 6:4, 6:4, Kurnikovová, Mirnyj (4-Rus./Běl.) - Stubbsová, Woodbridge (1-Austr.) 6:4, 3:6, 6:3.
Juniorky - 2. kolo: Gallovicová (Rum.) - Janášková (ČR) 6:2, 6:1, Cetkovská (ČR) - Matteková (USA) 4:6, 6:1, 6:3.

Serena Williamsová už ví, že titul na US Open nebohájí a po prohraném čtvrtfinále s Davenportovou se chystá udeřit raketou o zem


Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga