Kim Clijstersová ukazuje novinářům bolavé rameno, kvůli němuž nedohrála 4. kolo turnaje v Indian Wells

Kim Clijstersová ukazuje novinářům bolavé rameno, kvůli němuž nedohrála 4. kolo turnaje v Indian Wells | foto: AP

Clijstersovou zradilo rameno a vzdala. Útok na první místo se odkládá

  • 2
Po Indian Wells mohla být znovu světovou jedničkou. Místo toho ale Kim Clijstersová končí svou pouť turnajem nedobrovolně už ve 4. kole. Belgickou tenistku zradilo rameno, kvůli němuž vzdala za stavu 6:3 a 1:3 duel s Francouzkou Marion Bartoliovou.

Na bolest si stěžovala už po předchozím vítězném utkání proti Italce Erraniové. S Bartoliovou získala úvodní sadu, ale v polovině druhé boj raději sama ukončila.

"Mohla jsem hrát dál, ale nechtěla jsem riskovat vážnější zranění," prohlásila Clijstersová po duelu, který trval 65 minut. Turnajový zápas vzdala po téměř pěti letech.

Clijstersová 2011

Zápasová bilance 18-3

Sydney 4-1 (F)
Australian Open 7-0 (V)
Fed Cup proti USA 2-0
Paříž  3-1 (F)
Indian Wells 2-1 (4.k.)

Se zdravotními problémy se sedmadvacetiletá Belgičanka potýkala už po vítězném Australian Open.

Na následném podniku v Paříži, kde ve finále prohrála s Češkou Petrou Kvitovou, ji navíc pobolívalo za krkem. Podstoupila i léčbu akupunkturou.

Měsíc mezi Paříží a Indian Wells rameno drželo. "Ale se zátěží se to začalo zhoršovat," popisovala Clijstersová problémy zejména při servisu a vysokých míčích.

Proto raději vzdala, aby neriskovala před další částí sezony. "Čeká mě turnaj v Miami (příští týden, obhajuje titul) a potom Fed Cup, který beru velmi vážně," řekla s výhledem na dubnové semifinále týmové soutěže proti České republice.

Trochu se obává přechodu na antuku. "Než na ni začnu hrát, musím si být jistá, že jsem stoprocentně zdravá," dodala šampionka z Indian Wells z let 2003 a 2005.

Clijstersová letos odehrála 21 zápasů a prohrála teprve potřetí. Po Indian Wells mohla opět vystřídat Dánku Wozniackou na trůnu nejlepší tenistky světa. "Je smutné, co se Kim stalo. Přeju jí brzké uzdravení a doufám, že se uvidíme v Miami," vzkázala své rivalce Wozinacká.

Clijstersové přemožitelka Bartoliová se ve čtvrtfinále utká se Srbkou Anou Ivanovičovou, která vyřadila obhájkyni triumfu a svou krajanku Jankovičovou.


Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga