Venus Williamsová

Venus Williamsová | foto: AP

Clijstersová vs. Williamsová. Pro kterou z rivalek bude 13 šťastným číslem?

  • 2
Jejich vzájemná rivalita trvá téměř deset let. Dnes večer napíše další pokračování. Venus Williamsová se v semifinále US Open postaví proti Kim Clijstersové, obhájkyni titulu. Jejich vzájemná bilance je vyrovnaná 6:6. Pro koho bude třináctka šťastnou?

Bude to šlágr pátečního semifinálového programu US Open.

Na jedné straně poslední domácí naděje ve dvouhrách Williamsová. Na straně druhé šampionka z loňského roku Clijstersová. Souboj čtvrté a třetí tenistky světového žebříčku.

Belgičanka by se případě celkového triumfu stala první tenistkou od roku 2001, která by titul obhájila. Právě po Williamsové. Naopak americká tenistka by se stala první, která by se dalšího prvenství dočkala až po devíti letech.

"Vždycky jsem se tady cítila skvěle a hrála dobře," říká třicetiletá Williamsová. Poslední grandslam sezony vyhrála poprvé před deseti lety, poslední finálovou účast si připsala o dva roky později, když prohrála se sestrou Serenou.

clijstersová - venus williamsová

Vzájemná bilance: 6-6

Na US Open 2-1:

2001 - Williamsová (ČF)
2005 - Clijstersová (ČF)
2009 - Clijstersová (4.k.)

Vítězky později vždy dokráčely až k titulu.

Poslední zápas:
2010 -
Miami: Clijstersová 6:2, 6:1

Letos ale Serena v pavouku chybí. A protože tak padla čtyřhra, kterou spolu na grandslamech hrají, může se Venus soustředit na singla. A daří se jí. V turnaji dosud neztratila ani set.

"Je hladová po úspěchu. Víc než jindy," komentovala Clijstersová kvality své soupeřky, která vinou zranění od Wimbledonu absentovala.

"Možná je pro ni dobře, že tak dlouho nehrála. Tak dobrou jsem ji už dlouho neviděla," dodala Belgičanka.

O tři roky mladší Clijstersová touží protáhnout svou vítěznou šňůru ve Flushing Meadows už na 20 zápasů. V pěti letošních duelech ztratila jediný set a to až ve čtvrtfinále s Australankou Stosurovou.

Právě před rokem zde psala nádhernou pohádku. Po více než dvouleté mateřské pauze se vrátila k profesionálnímu tenisu a US Open bylo teprve jejím třetím turnajem. Ač nastoupila na divokou kartu, turnaj vyhrála.

Kim Clijstersová z Belgie postoupila do čtvrtfinále tenisového US Open.

Kim Clijstersová

Na cestě za svým druhým titulem z Flushing Meadows zdolala právě Williamsovou. V jednom z nejbláznivějších zápasů zvítězila ve 4. kole 6:0, 0:6, 6:4.

"Jsem si jistá, že teď uvidíme další skvělý zápas. Uvidíme, jak to dopadne," usmála se Williamsová.

Semifinále Williamsová - Clijstersová je na programu dnes od 21:30 SEČ. O dvě hodiny dříve začne úvodní semifinále mezi nasazenou jedničkou Caroline Wozniackou a Verou Zvonarevovou z Ruska.

Která z tenistek postoupí do finále US Open?

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 20:00 pátek 10. září 2010. Anketa je uzavřena.

K. Clijstersová
K. Clijstersová 199
V. Williamsová
V. Williamsová 54

Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga