Kapitán českého daviscupového týmu Jaroslav Navrátil

Kapitán českého daviscupového týmu Jaroslav Navrátil | foto: Česká sportovní/Pavel Lebeda

Českým tenistům bude ve finále Davis Cupu chybět kapitán Navrátil

  • 37
Čeští tenisté se ve finále Davis Cupu (15. - 17.listopadu) musí obejít bez nemocného kapitána Jaroslava Navrátila. Kdo v Srbsku v souboji s domácím týmem převezme jeho roli, se rozhodne v pondělí.

V polovině týdne byl kapitán Navrátil kvůli plicní embolii hospitalizován. Do poslední chvíle všichni věřili a byla naděje, že mu zdravotní stav umožní, byť později, na finále přiletět. Dnes ovšem bylo na základě konzultace s lékaři rozhodnuto, že do Bělehradu přijet nemůže," řekl ČTK mluvčí týmu Karel Tejkal.

Otázkou je, kdo Navrátila ve finále na lavičce zastoupí. "Probíhá řada konzultací, ty rozhodující se uskuteční v pondělí za účasti hráčů. Volat budeme i Navrátilovi," řekl Tejkal. "Musí to být člověk, který bude znát daviscupové zákonitosti, vyhovuje hráčům a zapadne to týmu, který funguje společně sedm let," dodal Tejkal.

Do Bělehradu dnes přiletěl realizační tým a z tenistů Jan Hájek. Radek Štěpánek dorazí v pondělí po půlnoci. Šestý hráč světa Berdych přiletí během pondělí stejně jako Lukáš Rosol, který ještě dnes hrál finále challengeru v Bratislavě.

Osmapadesátiletý Navrátil vede tenisty od baráže v roce 2006 a především díky úspěšnému spojení Berdych - Štěpánek od roku 2007 se stal nejúspěšnějším českým i československým daviscupovým kapitánem. Tenisté jsou od roku 2009 již potřetí ve finále a před rokem získali po 32 letech pro Česko stříbrnou "salátovou mísu".

,

Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga