Sára Bejlek na turnaji v České Lípě | foto: Ota Bartovský, MAFRA

České finále na Mácha Lake Open ovládla šestnáctiletá Sára Bejlek

  • 1
Talentovaná Sára Bejlek z TK Prostějov překvapivě ovládla 21. ročník mezinárodního tenisového turnaje žen světové série ITF Mácha Lake Open s dotací 60 tisíc amerických dolarů, který se poprvé konal na antukových dvorcích v České Lípě.

Teprve 16letá velká česká naděje zvládla těžké bitvy a své tažení korunovala ve finále, v němž v českém derby pokořila o 11 let starší Jesiku Malečkovou z I. ČLTK Praha 6:4, 6:4 za hodinu a 43 minut.

„Před finálovým zápasem jsem si věřila, ale bylo to ve vedru náročné a Jesika byla těžkou soupeřkou. Některé hry byly velice dlouhé, ale dokázala jsem se dobře zkoncentrovat na rozhodující míče. Nyní odlétám na ženskou kvalifikaci do Wimbledonu,“ uvedla Sára Bejlek, vítězka letošní juniorky na Roland Garros ve čtyřhře a semifinalistka dvouhry.

V České Lípě oslavila svůj třetí titul z dvouhry v kariéře: v květnu uspěla v Santa Margharitě, poprvé triumfovala vloni v Olomouci.

Poražená finalistka Malečková odehrála na Mácha Lake Open nejlepší turnaj v sezoně. „Sára byla lepší a čeká ji velká budoucnost. Celý turnaj se hrál ve výborné atmosféře, měl kvalitní organizaci, je výborné, že takto mohou české hráčky získávat WTA body v domácím prostředí,“ uvedla Jesika Malečková.

Sára Bejlek, které patřilo ve světovém pořadí WTA 269. místo, se v žebříčku jistě posune, protože získala cenných 80 bodů a navíc prémii 7 344 dolarů. Malečkové přibylo bodů 48 a dolarů 3 882.


Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga