Čechy čeká obhajování pozic

Praha - Netrvalo to dlouho a nová tenisová sezona se opět rozjede. Před necelým měsícem zakončilo ročník 2001 finále Davisova poháru a od pondělí 31. prosince začne vše nanovo. Hráče čeká na úvod trojice turnajů, jak jinak než na jižní polokouli. V Dauhá a Čennai se budou nejlepší čeští hráči snažit zopakovat skvělé výkony z poslední sezony.

Vstup do roku 2001 měl český tenis impozantní. Bohdana Ulihracha zastavil ve finále turnaje v Dauhá až Chilan Rios, Michal Tabara dosáhl v indickém Čennai na svůj premiérový titul v kariéře. Oba hráči se pak drželi dost dlouho na čele světového žebříčku Champions Race.

Také letos míří oba tenisté na oblíbené turnaje, aby obhájili své úspěchy. Ulihracha tentokrát do Kataru doprovodí i nejlepší hráč uplynulé sezony Jiří Novák. Konkurenci budou mít skutečně silnou. V pavouku turnaje s milionovou dotací jsou taková esa jako Rus Kafelnikov či wimbledonský vítěz Ivaniševič. Zatímco Ulihrach chce nejméně obhájit finálovou účast, pro Nováka bude turnaj příležitostí k chycení rychlíku, který mu na začátku roku ujel. Tenista se pak musel protrápit takřka pětiměsíční krizí, než začala jeho spanilá jízda ozdobená dvěma turnajovými tituly. Pokud chce Novák dostát svým slovům o dalším zlepšení, neměl by úvod roku ztratit. (Co řekl Bohdan Ulihrach k nadcházející sezoně)

Michal Tabara se do jihoindického Čennai poveze poprvé v kariéře v roli obhájce vítězství. Pro zopakování úspěchu si ovšem musí proklestit cestu hodně hustým lesem. Argentinec Cańas, světová čtrnáctka, další hráč z elitní dvacítkyThomas Johansson, výtečný Andrej Pavel či Max Mirnyj, to jsou hodně zvučná jména. (Co řekl Michal Tabara k nadcházející sezoně)


Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga