Jennifer Capriatiová

Jennifer Capriatiová | foto: Profimedia.cz

Bývalá tenisová jednička Capriatiová skončila v nemocnici. Předávkovala se

  • 8
Někdejší bývalou nejlepší tenistku světa Jennifer Capriatiovou převezli do nemocnice. Čtyřiatřicetiletá Američanka a vítězka tří grandslamových titulů se údajně předávkovala drogami.

Informaci přinesl portál TMZ.

Podle portálu odvezli vítězku tří grandslamových turnajů v neděli ráno do nemocnice v lokalitě Riviera Beach na Floridě na základě telefonátu z jednoho z místních hotelů.

Mluvčí Capriatiové agentuře AP řekla, že šlo o "náhodné předávkování" předepsanými léky.

Otec tenistky Stefano Capriati nicméně uvedl, že jeho dcera se už úspěšně uzdravuje, mluvčí Lacey Wicklineová dodala, že se očekává plné zotavení.

Švýcarský Blick spekuluje, že si Capriatiová chtěla vzít život. V předchozích rozhovorech totiž přiznala, že trpí těžkou depresí a že ji přepadávají myšlenky na sebevraždu.

Capriatiová byla zázračným tenisovým dítětem. Ve 13 letech vyhrála juniorku na Roland Garros, o rok později se stala profesionální tenistkou. Ještě jí nebylo šestnáct, když hrála v semifinále tří grandslamových turnajů. V roce 1992 se stala olympijskou vítězkou.

Jenže v té době se také začala bouřit proti otcově pevné ruce. A nastaly problémy. V roce 1993 ukradla prstýnek za 35 centů a přičichla k drogám. V roce 1994 byla obviněna z držení marihuany.

Přesto se Capriatiová dokázala v polovině roku 1996 k tenisu vrátit. Ačkoli zpočátku paběrkovala, výsledky se nakonec dostavily. V letech 2001 a 2002 triumfovala dvakrát na Australian Open, triumfovala i na Roland Garros. Celkem 17 týdnů strávila na trůnu tenisové jedničky.


Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga