Böhmová má rozhodnutí - je nevinná

  • 26
Praha - Případ české tenistky Kateřiny Böhmové a její údajné dubnové krádeže v supermarketu v americkém Jacksonville, kdy měla s matkou odcizit zboží v hodnotě 450 dolarů, je uzavřen. Devatenáctiletá tenistka je nevinná. Informaci potvrdila matka české hráčky Kateřina Böhmová-Skronská.

Tenistka i její matka-bývalá hráčka popíraly jakoukoli vinu od začátku celé kauzy, která začala zadržením bezpečnostní službou při nákupech v Jacksonvillu, když vycházely z obchodu bez zaplacení věcí ve svých taškách.

Měly v nich dvoje džínové kalhoty, dva svetry, košili, náušnice a další šperky. Po zatčení tvrdily, že šlo o nedorozumění - prý pouze hledaly toaletu a domnívaly se, že nemusejí platit, dokud neopustí obchodní centrum.

Konečným rozhodnutím soudce Roberto Ariase z Duval County Court v Jacksonville nebyly mladá česká tenistka Kateřina Böhmová a její matka uznány vinnými. Z výroku soudu rovněž vyplývá, že vůči nim nemohou být v dané věci vznesena žádná další obvinění.

"Jsem nesmírně ráda, že celá nepříjemná kauza je definitivně za námi," řekla k rozsudku 122. tenistka světa. "Tímto považuji celou nešťastnou záležitost za uzavřenou. Nyní se již mohu stoprocentně soustředit na tenis a po doléčení svého zraněného kolena, které mi znemožnilo start na Roland Garros, se chci co nejdříve vrátit na okruh WTA."


Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga