Bez kontroly jsem prošel mezi tenisty, tvrdí divák

Londýn - Bezpečnostní opatření na letošním Wimbledonu nestojí za nic. Tvrdí to alespoň australský tenisový fanoušek, který prý bez nejmenších problémů prošel až do prostoru pro hráče a nechal se vyfotografovat s Annou Kurnikovovou. Pak bez povšimnutí zaměstnanců ochranky odešel. "Nemohl jsem uvěřit, jak to bylo snadné," řekl Sean Piper o své páteční výpravě do zázemí All England Clubu.

Dvaatřicetiletý truhlář ze Sydney prošel bez jediné kontroly třemi stanovišti ochranky.

"Prostě jsem jen prošel kolem nich. Neměl jsem žádné povolení, ale na žádném místě se mě na nic neptali," popsal svou zkušenost.

V hráčské hale se setkal s Kurnikovovou a získal i vytouženou společnou fotografii. "Anna mi dovolila, abych se s ní vyfotografoval, a pak hned z místnosti odešla. Já jsem se vrátil zpátky," dodal.

Bezpečnostní kontroly selhaly letos v All England Clubu už podruhé. Minulý týden se dostala dvojice mužů na centrální dvorec, kde si bez povšimnutí chvíli zahrála. Oba neznámí tenisté pak z areálu odešli, aniž je někdo vyslýchal či zadržel.

Mluvčí All England Clubu, jež si nepřála být jmenována, zatím nepotvrdila, že se incident s Kurnikovovou opravdu odehrál. Pipera však prý funkcionáři hodlají důkladně vyslechnout, aby mohli zamezit případnému opakování.

 


Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga