Barva australského léta je růžová

P r a h a - Blesky fotoaparátů se nezastaví, patnáct tisíc diváků natahuje krky a zaostřuje dalekohledy na zelené obdélníkové molo. Po něm se prohání dvojice modelek s elegantní raketou v ruce. Musí být patrné, že úbor je nejen slušivý, ale též nanejvýše pohodlný a praktický, jak to současný trend vyžaduje. Proto je třeba být neustále v pohybu, poutat na sebe pozornost a - když zbyde trochu toho času - uhrát nějaký ten fiftýn. Vydejme se nyní na galapředstavení nejúspěšnějších kreací.

Začněme střízlivějším modelem. Španělka Martinezová je známá svým konzervativním stylem hry. Drží se spíše u základní čáry, čemuž odpovídá klasický střih i tradiční bílá barva, jíž oživuje snad jenom větší rozparek. Podobnou kreaci volí překvapivě též sedmnáctiletá Kim Clijstersová. K bílé sukni zde ovšem kombinuje typicky belgicky červené tričko.

Barvou letošního australského léta je růžová. Domácí Alicia Moliková ji pěkně doplnila bílou sukní a bílou kšiltovkou, což příjemně evokuje pohodu pláží Tichého oceánu. Ještě o krok dál zašla česká modelka. Daniela Bedáňová si v Melbourne oblékla růžové šaty, které předváděla až do čtvrtého kola, kde narazila na stejně růžovou Serenu Williamsovou. Trend došel také do Jižní Afriky. Jednoduché sportovní šaty Amandy Coetzerové se hodí i do společnosti, jež se schází ve čtvrtfinále grandslamového turnaje.

Lindsay Davenportová. Tato hráčka je známa spíše nenápadnými modely, ale tentokrát ukázala pěkný cit pro užití barev. Zatímco proti Kim Clijstersové použila stejného dresu jako soupeřka, na čtvrtfinále s Ruskou Kurnikovovou zaměnila slovanskou červenobílou kombinaci za typickou americkou hlubinnou modř a slavila úspěch - tedy herní.

A máme tu hvězdu přehlídkových mol. Anna Kurnikovová tentokrát k černé sukýnce zvolila trikot a boty zlaté barvy, což pěkně kontrastuje s opálenou pletí půvabné Rusky. Bohužel zlatá barvy kontrastuje též s tenisovými výsledky této hráčky. Naopak Martina Hingisová je zářným příkladem, jak zaujmout, aniž by ubrala na herní kvalitě. Rozdílná délka rukávů soupeřky pochopitelně mate, neboť evokuje pocity, že Švýcarka "má jednu ruku dlouhou".

A na úplný závěr ještě malý bonbónek. Američanka Venus Williamsová v sobě nezapře studentku módního návrhářství. Poměrně komplikovaná svrchní část jejího dresu sice dělá komplikovaným i podávání, ale Venus má servis tak rychlý, že než se s ním protihráčka dokáže vypořádat, už je vše zase na svém místě.

 

Monika Selešová odvrací míček v zápase Hopmann Cupu s Karin Habšudovou.

Vítězné gesto ruské tenistky Anny Kurnikovové je na místě, v 1. kole Australian Open zdolala Slovenku Hantuchovou 6:2, 7:5.

Američanka Venus Williamsová v zápase 1. kola Australian Open se Španělkou Maria Jose Martinezovou

Američnka Venus Williamsová podává v utkání s českou tenistkou Denisou Chládkovou

Tenistka Daniela Bedáňová v zápase turnaje Australian Open

Martina Hingisová servíruje v zápase Australian Open

Serena Williamsová se natahuje po míčku v zápase čtvrtfinále Australian Open proti Martině Hingisové


Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga