Agassi prohrál s neznámým Gruzíncem

  • 1
Šanghaj - Vítězství neznámého Gruzínce Labadzeho v 1. kole turnaje v Šanghaji je jistě velkým překvapením. Když ovšem vedle úspěchu tohoto nováčka stojí porážka Andre Agassiho, slovo překvapení je málo. Světová dvojka podlehla nováčkovi objíždějícímu challengery 6:7, 5:7. Po zápase se Američan odmítl vymlouvat na to, že ho znervózňovalo pomyšlení na atentát ve své zemi. "Ten kluk hrál zkrátka dneska lépe."

Dvacetiletý Irakli Labadze objíždí takřka výlučně challengerové turnaje, na okruhu ATP vždy končil v úvodním kole. Dvacetiletý hráč ovšem v Šanghaji podal životní výkon. Proti největšímu soupeři, jakého kdy v kariéře potkal, byl lepším hráčem. "Už dlouho jsem nehrál proti tak dobře servírujícímu hráči," pochválil Agassi Labadzeho.

Americký tenista přišel svým výpadkem o možnost přiblížit se výrazně Gustavo Kuertenovi na prvním místě žebříčku ATP. Kuerten totiž minulý týden vypadl ve stejné fázi turnaje v brazilském Salvadoru a tento týden vynechal. Rozdíl mezi oběma je tak i nadále 72 bodů.

Andre Agassi po zápase odmítl spekulace o tom, že by snad jeho výkon ovlivnila tragédie v New Yorku a Washingtonu. "Já vím, že to tam pro všechny bylo hrozné. Zároveň ale věřím, že sport je ten nejlepší lék. Proto jsem přijel a hrál. Soustředil jsem se jenom na hru," prohlásil a za jediný důvod své porážky označil svého mladého Gruzínce.


Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga