Doporučujeme

SPÁSA? Avram Grant dřív trénoval Chelsea, nyní by se mohl posadit na lavičku Portsmouthu.

SPÁSA? Avram Grant dřív trénoval Chelsea, nyní by se mohl posadit na lavičku Portsmouthu. | foto: Reuters

Trenér pro Portsmouth: bude to bývalý kouč Chelsea, nebo syn Fergusona?

  • 0
Máš mizerné výsledky, končíš! To v úterý slyšel Paul Hart, nyní už bývalý kouč fotbalistů Portsmouthu. Vedení klubu stále neoznámilo, kdo ho nahradí.

Bude to Avram Grant, bývalý trenér Chelsea? Či Darren Ferguson, syn slavného Alexe Fergusona a bývalý kouč druholigového týmu Peterborough United? Nebo snad Alan Shearer, jenž dřív udivoval střeleckým uměním i v anglické reprezentaci?

Portsmouth: Paul Hart

Paul Hart už není trenérem Portsmouthu. Kvůli špatným výsledkům ho vedení klubu vyhodilo. Možná ale u týmu nekončí úplně. Podle anglických médií možná dostane na starost juniorku nebo dostane funkci ve vedení.

Favoritem číslo jedna je Grant. Čtyřiapadesátiletý Izraelec má zkušenosti i s vedením slavných evropských týmů. Působil například v Chelsea, kterou v roce 2008 dovedl na druhé místo. Nyní dělá sportovního ředitele Portsmouthu, a tak zdevastovaný tým dokonale zná.

O této výhodě dobře vědí i britské sázkové kanceláře. Ve středu se kurzy na něj pohybovaly kolem 1,60 - to je suverénně nejmíň ze všech kandidátů.

Podle anglických médií se čeká jen na Grantův souhlas. A toho by se fanoušci mohli dočkat už ve čtvrtek.

Tabulka

anglické ligy

16. Wigan 14 bodů
17. West Ham 11 b.
18. Bolton 11 b.
19. Wolverhampton 10 b.
20. Portsmouth 7 b.

Druhým největším favoritem - a vlastně poslední vážným adeptem - je Ferguson junior. Syn známého skotského trenéra Alexe Fergusona z Manchesteru United si udělal jméno v malém klubu Peterborough United, který vytáhl do druhé ligy. Nyní je ovšem bez angažmá, protože i on dostal kvůli špatným výsledkům vyhazov.

Britští bookmakeři na něj ještě ve středu vypisovali kurzy od 7,00 do 10,00. Bez šance tak úplně není. Narozdíl od ostatní kandidátů, které sázkové kanceláře vypisovaly spíš z povinnosti.

Ať se na lavičku Portsmouthu dostane kdokoliv, ocitne se ve složité situaci. Tým je v tabulce poslední, z třinácti zápasů vyhrál jen dva. A v následujícím kole ho čeká Manchester United.

Zachrání nový trenér Portsmouth?


  • Vybrali jsme pro Vás