Doporučujeme

Společnost Synot Tip spouští novou loterii.

Společnost Synot Tip spouští novou loterii. | foto: Synot Tip

Čeští sázkaři mají další loterii, spustí ji také společnost Synot Tip

  • 1
V Česku se rozjíždí už čtvrtá číselná loterie. Po Sazce, Fortuně a Tipsportu se pokusí prorazit také sázková společnost Synot. Hra s názvem Synot Lotto běží od středy, v pátek proběhne první slosování. Loterie láká na vysoké výhry s minimálním garantovaným milionovým jackpotem.

Po pravdě je to trochu překvapení, holding Synot se rozhodl po více než dvou letech oživit projekt číselné loterie, na jehož provozování tehdy získal licenci. V době, kdy se konkurence logicky snažila využít problémů Sazky, však nakonec loterii nespustil.

Synot Lotto rozšiřuje nabídku sázkových her až nyní. Teď je přitom Sazka se svou Sportkou, nejstarší loterií u nás, opět silným hráčem. Fortuna ani Tipsport se svými loteriemi příliš neuspěly.

"V tomto segmentu neusilujeme o dominantní postavení, jde nám především o rozšiřování služeb pro naše zákazníky," řekla agentuře ČTK mluvčí Synotu Magda Pekařová. "Ale jsme si vědomi konkurence, takže se samozřejmě úměrně této situaci budeme věnovat marketingovým aktivitám."

Na co se tedy sázející mohou připravit?

Tipuje se šest čísel od 1 do 49. Každý tiket může obsahovat až deset sloupců. Losováno bude šest výherních a jedno dodatkové číslo pro první i druhý tah. Slosování bude probíhat vždy v pondělí a pátek. Výsledky se sázející dozvědí na webových stránkách synottip.cz, nebo vložením tiketu do samoobslužného terminálu. Cena sázky za jeden sloupec je 15 korun.

"Tipující se navíc za desetikorunový příplatek mohou zapojit do hry o další milion, a to v takzvané 'milionové klice', což je náhodně vygenerovaná kombinace čísel na soutěžním tiketu," uvedla v tiskové zprávě Pekařová.

Sázet lze pomocí terminálů ve sportbarech a sběrnách společnosti Synot Tip, kterých je v Česku přes 700.

Celá skupina Synot podle nedávného vyjádření zakladatele holdingu Iva Valenty loni zvýšila zisk na zhruba 828 milionů korun. Ale letos jeho byznys ovlivnil přísnější regulace videoloterijních terminálů ze strany obcí. Ztrátu z domácího trhu se tak snaží Synot dohnat v zahraničí. A možná také novou loterií.


  • Vybrali jsme pro Vás