Doporučujeme

Jan Kolář z Pardubic (vpravo) zaklíněný do Alexe Fostera ze Sparty.

Jan Kolář z Pardubic (vpravo) zaklíněný do Alexe Fostera ze Sparty. | foto: Radek Kalhous, MAFRA

Šlágrem extraligy je souboj Sparty s Pardubicemi, do Zlína jede Třinec

  • 2
Tradičním soubojem mezi pražskou Spartou a Pardubicemi pokračuje v neděli 17. kolo hokejové extraligy. Ovšem východní partie republiky se možná budou o poznání víc soustředit na klání Zlína s úřadujícími šampiony z Třince.

SPARTA - PARDUBICE, 30. října od 15:40
Kurzy:
2.00 x 1.34 x 4.10 x 1.67 x 2.82

Sparta odehrála velmi dobrý páteční zápas v liberecké Tipsport aréně. Vyrážela z dobře organizované obrany k velmi nebezpečným brejkům. Když ve 46.minutě zvyšoval na 4:2 z pohledu Sparty Adam Lapšanský zdálo se být rozhodnuto. Liberecká bojovnost však nesla plody a Tygrům se nakonec třemi rychlými brankami podařilo ještě v základní hrací době zápas otočit.

Extraliga živě

Všechny zápasy můžete sledovat v přímém přenosu na TV Tipsport

Sparta přesto předvedla další dobrý výkon na hřišti soupeře a patří ji zaslouženě čtvrtá příčka. Na šesté Pardubice má náskok třech bodů a bude muset doma bodovat, aby si udržela alespoň nějaký náskok před východočeským týmem.

Pardubice neoslnily v domácím utkání s Kladnem (3:2) a první dvě třetiny v domácím utkání proti Karlovým Varům rozhodně nestačily. Východočeši sice v závěrečné třetině vymazali ztrátu třech branek, přesto se nakonec z výhry po samostatných nájezdech radovaly Karlovy Vary.

TIP: vítězství Sparty v kurzu 2.00
TIP LEO GUDASE: vítězství Sparty v kurzu 2.00

SLAVIA - ČESKÉ BUDĚJOVICE, 30. října od 17:00
Kurzy:
2.35 x 1.48 x 4.00 x 1.48 x 2.35

Slavia potvrdila v posledních dvou zápasech pověst naprosto nevyzpytatelného celku. Po jednoznačné výhře na zlínském ledě (3:0) stejně jasně podlehla v domácím prostředí tápající Mladé Boleslavi 0:2.

Tipujte výsledky extraligy

Zapojte se do soutěže o ceny v hodnotě 100 tisíc a další prémie

Překvapivě si doma nedokázala vytvořit prakticky žádnou šanci proti poslednímu týmu Tipsport Extraligy a to v dalším kole přivítá soupeře z opačného pólu extraligové tabulky - České Budějovice. Ty mají na čele jednobodový náskok na liberecké Bílé Tygry. Proto bude zajímavé sledovat, zda v souladu s letošní tradicí podají hráči Slavie mnohem lepší výkon proti kvalitnějšímu soupeři.

Pohled do tabulky a rozum velí volit výhru Českých Budějovic. Pohled na dobrou hru Slavie proti nejsilnějším soupeřům tohoto ročníku by spíše nahrával na překvapení, tedy výhru domácího týmu… Proto je asi nejpravděpodobnějším výsledkem remíza.

TIP: remíza v kurzu 4.00
TIP LEO GUDASE: vítězství Českých Budějovic v kurzu 2.35

VÍTKOVICE - LIBEREC, 30. října od 17:00
Kurzy:
2.25 x 1.44 x 4.00 x 1.53 x 2.47

Liberec v posledních dvou domácích utkáních proti Třinci a Spartě dokázal vymazat ztrátu dvou branek a radovat se z vítězství. Tygři uvolnili na hostování do Třince Tomáše Klimentu, šanci v útočných formacích dostávají mladí hráči. Chybějící zkušenosti a sehranost Liberec nahrazuje bojovností, což prokázal především ve třetí třetině proti Spartě, ve které prohrával již 2:4.

Vítkovice se nezadržitelně propadají extraligovou tabulkou. Aktuální dvanáctá příčka je téměř šokující. Kádr, ale i vstup do sezóny pasovaly Vítkovice na jednoho z favoritů celé soutěže. Nicméně nepříznivá série sestřelila Vítkovice ze špičky tabulky až téměř na samé dno, vždyť na poslední Mladou Boleslav mají náskok pouhých třech bodů. Vítkovice z posledních sedmi zápasů získaly jen tři body.

TIP: remíza v kurzu 4.00
TIP LEO GUDASE: vítězství Liberce v kurzu 2.47

ZLÍN - TŘINEC, 30. října od 17:00
Kurzy:
2.00 x 1.34 x 4.10 x 1.67 x 2.82

Třetí Zlín hostí sedmý Třinec. Nebýt překvapivé domácí porážky Zlína od hokejistů Slavie, tak mohla být ztráta Zlína na vedoucí České Budějovice jen jednobodová. Od Třince se asi čekalo více, ale předváděná hra ani postavení v tabulce nejsou srovnatelné s předchozí sezonou. Trochu překvapivě se Třinci spíše daří venku než na domácím ledě.

Fandíte?

Podpořte oblíbený tým ve velkém sčítání hokejových fanoušků

Jenže ve Zlíně se hraje každému soupeři velmi těžko, protože Zlín hraje kompaktně a nemá výraznější slabinu ve své hře. V útoku spoléhá na chytrost a schopnost připravit šance spoluhráčům ze strany Petra Lešky. Zápasové zatížení je rovnoměrně rozloženo mezi brankáře Luboše Horčičku a Jakuba Sedláčka. Oba zlínští brankáři patří v hodnocení mezi pět nejlepších brankářů soutěže.

Zlín jistě nebude chtít zklamat své příznivce ve druhém utkání po sobě a bude chtít po domácí porážce od Slavie a prohře na kladenském ledě naplno bodovat.

TIP: vítězství Zlína v kurzu 2.00
TIP LEO GUDASE: vítězství Zlína v kurzu 2.00

MLADÁ BOLESLAV - PLZEŇ, 30. října od 17:30
Kurzy:
2.54 x 1.55 x 4.00 x 1.42 x 2.20

Plzeň neodehrála poslední zápasy v dobré formě. Dokonce v posledních dvou utkáních opustil během zápasu svoji svatyni Adam Svoboda, kterého střídal Marek Mazanec.

Mladá Boleslav je sice posledním týmem tabulky, ale dokázala dost jasně přehrát Slavii na jejím ledě (2:0). Je jasné, že tým vedený Milanem Hniličkou by rád přidal další body, aby nezůstal na chvostu tabulky s výraznější ztrátou na své soupeře. Zdá se, že se začíná zlepšovat herní souhra mladoboleslavských a souboje s tímto týmem mohou být těžší a těžší.

TIP: remíza v kurzu 4.00
TIP LEO GUDASE: vítězství Plzně v kurzu 2.20

BRNO - LITVÍNOV, 30. října od 18:10
Kurzy:
1.70 x 1.22 x 4.30 x 1.96 x 3.60

Brno zaskočilo Plzeň jasnou výhrou 6:1 a díky třem bodům z Plzně patří Kometě deváté místo. Litvínov však rovněž naplno bodoval proti Vítkovicím a se stejným počtem bodů jako má Kometa je na místě desátém.

Největší překvapení počáteční fáze Tipsport Extraligy se posupně propadalo tabulkou, ale poslední dva zápasy odehrál tým Vervy výtečně. Dokázal jasně vyhrát v Českých Budějovicích (3:0) a porazil doma Vítkovice (3:2). Tím se přece jenom vzdálil Litvínov nejslabším týmům.

Kometa odehrála vynikající zápas v Plzni a v jejím dresu exceloval především jedenadvacetiletý Jakub Svoboda, který za necelých pět minut vstřelil hattrick. Litvínov určitě nepojede do Brna na výlet, ale pokud hokejisté Komety přistoupí k utkání stejně jako k zápasu v Plzni, tak by měly body zůstat v Brně.

TIP: vítězství Brna v kurzu 1.70
TIP LEO GUDASE: vítězství Brna v kurzu 1.70


  • Vybrali jsme pro Vás