Doporučujeme

Celtic (v zeleném) vede skotskou ligu. Druzí jsou Rangers (modří). Ostatní ztrácí

Celtic (v zeleném) vede skotskou ligu. Druzí jsou Rangers (modří). Ostatní ztrácí | foto: Reuters

Skotský titul vyhraje Celtic, nebo Rangers. Ostatní už jsou bez šance

  • 2
Celtic versus Rangers. Je skoro vyloučené, aby o skotský fotbalový titul bojoval někdo jiný než rivalové z Glasgow. Naposledy pohár pro mistra ligy neputoval do města nad řekou Clyde v roce 1985, tehdy se radoval Aberdeen.

Letos ovšem "The Dons", jak se Aberdeenu přezdívá, můžou na titul zapomenout. Ostatně jako všechny týmy kromě Celtiku a Rangers v mnoha posledních letech.

Situace v tabulce je jasná: první je Celtic s tříbodovým náskokem na svého městského rivala (oba navíc mají utkání k dobru). Třetí Hearts ztrácí dalších dvanáct bodů. Přestože zbývá odehrát ještě devět celých kol, titul téměř jistě zůstane v Glasgowě.

Jestli věříte zázraku a chtěli byste si na něj vsadit, můžete vyhrát opravdu velké peníze. Realisté ovšem na tiket zařadí jednoho ze dvou velikánů. U některých sázkových kanceláří dokonce můžete tipovat na ligového mistra jen glasgowské kluby.

Kdo se stane skotským mistrem?

Celitc: 1.60, 1.60, 1.60
Rangers: 2.25, 2.40, 2.25

Kurzy jsou v pořadí: Boylesports, bet365, Sky Bet

Bookmakeři vidí jako dalšího šampiona Celtic, který by titul slavil počtvrté za sebou. Kurz se u něj pohybuje zhruba okolo 1.60, zatímco na Rangers je asi 2.40.

Tomu odpovídá i výsledek víkendového finále Ligového poháru. V něm Celtic, jemuž tradičně fandí katolická část země, porazil "protestantské" Rangers 2:0 po prodloužení.

"Tohle finále jen ukázalo, jak moc složité bude vyhrát ligu. Rangers se určitě nevzdávají," citoval server soccerway.com Gordona Strachana, trenéra Celtiku.

Naruší Rangers panování Celtiku, nebo bude Skotsko počtvrté oslavovat stejného šampiona?


Diskutujte o sázení na chatu

Poraďte, na koho vsadit ve skotské lize


  • Vybrali jsme pro Vás