Doporučujeme

DÁ GÓL? Cristiano Ronaldo z Portugalska je favoritem sázkařů v semifinále proti Španělsku. Podle nich dá gól, ale stejně postoupí Španělé.

DÁ GÓL? Cristiano Ronaldo z Portugalska je favoritem sázkařů v semifinále proti Španělsku. Podle nich dá gól, ale stejně postoupí Španělé. | foto: Reuters

Sázkaři si oblíbili Ronalda. Do finále ale postoupí Španělé a Němci

  • 5
Čtyři týmy už mají jisté medailové umístění na letošním Euru, ale to jim nestačí. Zároveň doufají v titul, fotbalovým mistrem Evropy se stane však jen jeden celek. Sázkaři před semifinále favorizují obhájce ze Španělska a zatím suverénní Německo.

Španělsko, nebo Portugalsko? Německo, či Itálie? Na tyto otázky odpoví středeční, respektive čtvrteční zápas. Fotbaloví experti, bookmakeři i sázkaři už však odpovědi tuší, podle nich se o titul 1. července utkají Španělé a Němci.

Opakovalo by se tak finále z minulého Eura v roce 2008. Na oba týmy se kurzy na postup pohybují okolo 1,4:1, zatímco na Italy a Portugalce se sází zhruba v kurzu 2,45:1.

Euro 2012

Vše o fotbalovém šampionátu na stránkách iDNES.cz

Na celkové vítězství mají Španělsko i Německo kurz téměř shodný. Před startem turnaje byli poslední mistři Evropy a také světa většími favority, výkony Němců však jejich šance vyrovnaly. Z kvarteta semifinalistů na tom byli na začátku nejhůře Portugalci i vzhledem k účasti ve skupině smrti.

Španělům a Němcům hodně věří sázkaři. Mohou totiž u sázkových kanceláří tipovat také přesné složení finálové dvojice a třeba u Fortuny si někdo vsadil 230 tisíc v kurzu 2,1:1 na finále Španělsko vs. Německo. Celkově čeští sázkaři budou fandit Němcům, hlavně sázkař z Fortuny, který dal na jejich titul 150 tisíc po čtvrtfinálové výhře nad Řeckem.

Tipsport zatím eviduje nejvyšší jednotlivou sázku kolem 50 tisíc korun na vítězství Německa proti Itálii.

Nejen sázející fanoušky také jistě zajímá, kdo bude králem střelců Eura. Také tady jsou dva favorité a Němci - podle staré fotbalové logiky - zase vyhrají, konkrétně útočník Mario Gomez. Jeho konkurentem je Portugalec Cristiano Ronaldo. Oba mají stejně jako Chorvat Mario Mandžukič a Rus Alan Dzagojev na kontě tři góly. Ti už jsou ale ze hry.

Mezi Gomeze a Ronalda by se mohl vklínit ještě španělský útočník Fernando Torres, jeho kurz je však o dost vyšší - okolo 7:1.

Portugalsku věští sice sázkaři konec, ale hvězdný hráč se značkou CR7 podle nich v semifinále Španěly potrápí. "Ronaldo si po posledních výkonech získal náklonnost sázejících. Na to, že v utkání Španělsku vstřelí branku, jsme už teď přijali více než dva a půl tisíce tiketů," sdělil Petr Šrain, mluvčí Fortuny.

Ačkoliv česká reprezentace již na turnaji nepokračuje, sázkaři na Euro nezanevřeli. Jen česká Fortuna očekává před semifinále příjem sázek za 10 milionů korun.


  • Vybrali jsme pro Vás